Det grønne i suppen kan du variere alt efter hvad du har i
køleskabet – her har jeg kommet spinat, peberfrugt og gulerødder i suppen.
4 personer
8 dl. grøntsags boullion
2 kviste frisk timian
1 1/2 tsk. gurkemeje
3 spsk. smør
1 stort løg i tern
2 fed hvidløg, hakket
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. stødt nellike
1/4 tsk. stødt kanel
Lidt revet muskatnød
2½ dl. kokosmælk
2 håndfulde frisk eller frossen spinat eller grønkål,
vasket, hårde stilke kasseret, og skæres i tynde bånd
2 gulerødder skåret i tynde ringe
1 gul peberfrugt skåret i små tern
salt og peber
saften fra en citron
Skyl linserne.
Kom dem i en gryde med boullion og
timiankviste.
Bring linserne i kog og lad dem simre i 20 – 25 minutter under
låg eller til linserne er kogte og bløde.
Fjern timiankvistene.
Varm smørret på en pande
og småsteg løget under omrøring ca. 10 – 12 minutter til løget er karamelliseret, men ikke branket.
Tilsæt
hvidløg og krydderier til løgene og steg
ca. ½ minut.
Kom indholdet fra
panden ned til linserne når de er kogt færdige.
Tilsæt kokosmælk og grøntsager.
Småkog suppen i yderligere 15 minutter eller
til grøntsagerne er møre.
Tilsæt salt, peber og citronsaft efter smag.
Serveres suppen varm.
En super vintersuppe. Jeg havde kun rødløg, men ingen gurkemeje. Den frosne grønkål var flot i. Som et ekstra fif, til dem der kan lide stærk mad, så tilsatte jeg en chorizopølse. Børn og mand var alle begejstrede for denne lækre suppe. Tak for mad ;)
SvarSlet