En dejlig ret!
4 - 5 personer
2 stilke bladselleri i tynde skiver
2 gulerødder skåret i tern
2 løg finthakket
2 porre i tynde skiver
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 tsk. tørret timian
1 tsk. paprika
2 spsk. balsamico eddike eller anden eddike
1 spsk. sennep
2 spsk. olivenolie
en stor håndfuld persille hakket
salt – peber
Skyl linserne og kog dem sammen med bladselleri, et hakket løg, porrer, gulerødder, hvidløg og så meget vand at det dækker.
Lad retten småkoge i 40 minutter.
Kom mere vand i retten, hvis den er ved at koge tør. Rør indimellem.
Et hakket løg, eddike, persille, olie og sennep røres sammen. Rør løgblandingen i gryden med grøntsager og linser når retten er kogt færdig. Smag til med salt, peber og citron.
Server med hakket persille.
- også godt at spise kold næste dag til frokost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar