En sød kage med god smag.
1 stk.
100 g. smør
125 g. rørsukker
2 æg
1 dl. sirup
300 g. hvede eller speltmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. ingefær stødt
1 tsk. kanel. stødt
½ tsk. nellike stødt.
4 spsk. appelsinmarmelade eller solbærmarmelade
1 dl. 3 gange stærk kaffe.
50 g. hasselnødder eller mandler skåret i tynde flager.
Rør smørret med sukker til det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og gem hviderne.
Rør sirup i dejen.
Tilsæt marmelade og kaffe.
Tag 3 spsk. nødder fra og bland resten med mel, krydderier og bagepulver. Vend melblandingen i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en smurt form.
Drys med resten af hasselnødde flagerne.
Bag kagen ved 170 grader i ca. 40 minutter
Server eventuelt som her med bagte blommer (se opskrift) og koldt flødeskum pyntet med citronmelisse.
1 stk.
100 g. smør
125 g. rørsukker
2 æg
1 dl. sirup
300 g. hvede eller speltmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. ingefær stødt
1 tsk. kanel. stødt
½ tsk. nellike stødt.
4 spsk. appelsinmarmelade eller solbærmarmelade
1 dl. 3 gange stærk kaffe.
50 g. hasselnødder eller mandler skåret i tynde flager.
Rør smørret med sukker til det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og gem hviderne.
Rør sirup i dejen.
Tilsæt marmelade og kaffe.
Tag 3 spsk. nødder fra og bland resten med mel, krydderier og bagepulver. Vend melblandingen i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en smurt form.
Drys med resten af hasselnødde flagerne.
Bag kagen ved 170 grader i ca. 40 minutter
Server eventuelt som her med bagte blommer (se opskrift) og koldt flødeskum pyntet med citronmelisse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar