En god dessert eller kage, nu hvor det er æbletid :-)
4 - 6 personer.
150 g. smør
200 g. hvedemel eller speltmel
50 g. rørsukker
Fyld:
ca. 600 g. æbler
50 g. marcipan
1 æggehvide
1½ spsk. rørsukker
2 skiver brød eller 2 grovboller
2 tsk. kanel
3 spsk. sukker
Smulder smørret i melet.
Bland sukkeret i og ælt dejen sammen .
Tilsæt evt. mere mel.
Sæt dejen i køleskabet i ½ time.
Rul 2/3 del af dejen til en tynd plade og læg den i et smør smurt tærteform eller ovnfast fad.
Prik dejen med en gaffel og bag den i ovnen ved 200 grader i 12 – 15 minutter. Riv marcipanen groft eller hak den og rør den sammen med æggehviden.
Kom marcipanmassen på den bagte dejbund.
Riv bollerne og bland dem med 1½ spsk. sukker og fordel det over marcipanmassen.
Riv æblerne groft og kom den ovenpå brødsmulderet.
Drys kanel og sukker på.
Rul resten af dejen ud og lav strimler af dejen som lægges ovenpå æblerne som et rudemønster.
Bag pien ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Server med creme fraiche eller flødeskum til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar