Bollerne passer til det hele morgenmad, frokost, middag og det indimellem
16 stk
3 dl. mælk eller soyamælk
50 g. gær
3 dl. varmt vand
50 g. smør eller olie
1 tsk. Salt
1 tsk. sukker
1 tsk. stødt anis eller kommen eller kardemomme
300 g. rugmel
450 – 500 g. hvedemel eller speltmel
Rør gæren ud i mælk og vand.
Kom smør, sukker og krydderier samt rugmel i og rør det sammen.
Tilsæt det lyse mel lidt efter lidt og ælt dejen blank og smidig, med så meget mel den kan tage.
Form dejen til flade boller der takkes i kanten med en kniv og lægges på bageplade med bagepapir.
Efterhæver 20 minutter.
Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter
16 stk
3 dl. mælk eller soyamælk
50 g. gær
3 dl. varmt vand
50 g. smør eller olie
1 tsk. Salt
1 tsk. sukker
1 tsk. stødt anis eller kommen eller kardemomme
300 g. rugmel
450 – 500 g. hvedemel eller speltmel
Rør gæren ud i mælk og vand.
Kom smør, sukker og krydderier samt rugmel i og rør det sammen.
Tilsæt det lyse mel lidt efter lidt og ælt dejen blank og smidig, med så meget mel den kan tage.
Form dejen til flade boller der takkes i kanten med en kniv og lægges på bageplade med bagepapir.
Efterhæver 20 minutter.
Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter
Super gode boller ! Har lige bagt en portion til suppen og det var lige før de ikke nåede frem til bordet :o)
SvarSletTak
Mvh
Susanne i Silkeborg
Tak for rosen Susanne - ja det er også en af mine favorit bolle opskrifter ;-)
SvarSlet