Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 26. september 2011

Bagels med kanel og rosiner.

Det er ikke så svært at lave Bagels og de kan også drysses med solsikke eller sesamfrø lige inden de sættes i ovnen. 
Du kan undlade rosiner og kanel, og lave dem bare naturel, eller tilsætte fennikelfrø, kommen, revet citronskal eller kardemomme til dejen i steden for.
10 stk.
Dem til venstre i billedet er drysset med kanelsukker
25 gr gær
2,5 dl. lunkent vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
3 spsk. lys sirup
1 spsk. kanel
1 håndfuld rosiner
100 g. fuldkornsspeltmel
300 gr hvedemel eller lyst speltmel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de resterende ingredienser. 
Slut af med hvedemelet og ælt dejen blank og smidig. 
Lad dejen hæve ca. 15 minutter. 
Slå dejen ned og del den i ca 10 stykker. 
Rul hvert stykke ud til en pølse og form dem til en krans. 
Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve 30 minutter. 
Imens bringes en gryde med vand i kog. 
Kog bagels ca 2 minutter på hver side - de vokser ret meget under kogningen, og læg dem tilbage på bagepladen. 
Bag bagels ca. 20 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og gennembagte.
Spis dem naturel eller med smør, eller fyld dem med salat, dit yndlingspålæg eller ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar