En dejlig krydret indisk ret, der kun er så stærk som du selv gør den til vha. chilien
3 spsk. olivenolie
1 løg hakket
2 fed hvidløg i skiver
1 tsk. sennepspulver, frø eller en spsk. sennep
1 spsk. stødt tørret koriander
½ tsk. kanel
½ tak. nellike stødt
½ tsk. kardemomme
1 laurbærblad
Ca. 4 cm revet ingefær
2 kartofler skrællet og skåret i tern
2 stilke blegselleri i tynde skiver
2 gulerødder skåret i mønter
1 liter grøntsagsboullion
250 g. røde linser
1 ds. kokosmælk
2 spsk. hakket frisk koriander eller persille
2 spsk. rosiner
Chili frisk eller tørret alt efter hvad du ønsker. Kunsten er at komme så meget i som du kan lide og ikke mere :-) – du kan evt. servere sød chili sauce til retten
4 spsk. kokosmel
250 g. spinatblade evt. frossen
2 store tomater skåret i smalle både
Kardemommeris:
1 spsk. olivenolie
1 løg hakket
400 g. ris
4 kardemommekapsler de smager bedst eller 2 tsk. stødt kardemomme
Et lille stykke af en muskatnød
Dhal: Svits løg og hvidløg i olien 1 minut.
Tilsæt alle krydderierne (undtaget chili) og lad dem lige blive mørkere, rør hele tiden.
Tilsæt kartoffel, selleri og gulerod, lidt af boullionen og linserne og rør godt rundt.
Tilsæt resten af boullonen.
Lad retten komme i kog, læg låg på og skru ned, så retten simrer i 20 minutter.
Kom kokosmælk, koriander, kokosmel, rosiner og chili i linseretten.
Tilsæt spinaten og rør rundt og kom tomaterne i.
Lad linseretten koge op.
Risen: Svits løget i olien i 1 minut og kom risen i og rør det godt.
Hæld vand på, så det mere end dækker, et par centimeter over risen.
Tilsæt kardemomme og muskatnød.
Lad risen små simre i ca. 12 – 15 minutter under låg.
Du kan også bruge en rest kogt ris som du varmer op sammen med løg der lige er svitset på en pande i olie, og så tilsat kardemomme og lidt revet muskatnød
Du kan også bruge en rest kogt ris som du varmer op sammen med løg der lige er svitset på en pande i olie, og så tilsat kardemomme og lidt revet muskatnød
Server Linseretten og ris sammen, drysset med koriander eller persille, lidt kokosmel og rosiner.
Server f.eks. Naan brød til – se evt. opskrift under Brød.
Dhal smager godt koldt dagen efter sammen med rugbrød og rødbeder. Lad være med at varme retten op dagen efter, da den indeholder spinat.
Dhal smager godt koldt dagen efter sammen med rugbrød og rødbeder. Lad være med at varme retten op dagen efter, da den indeholder spinat.
man må gerne genopvarme spinat.....
SvarSlet