Frittata er en god måde at få brugt grøntresterne fra køleskabet eller resterne fra maden dagen før.
Frittata er en anden måde at lave omelet på, hvor æggemassen bages sammen med fyldet.
2 – 4 portioner
2 spsk. fløde
salt – peber
2 spsk. olivenolie
Og rester f.eks;
1. kartofler skåret i tern, er de rå skal de lige først koge nogle minutter i vand og afdryppes inde de evt. balndes med et fed hvidløg og 8 halverede champignon og 2 tomater skåret i både eller
2. Tomater i både sammen med en rød peberfrugt skåret i strimler og 100 g. god brieost i tern og hakket purløg eller
3. broccoli i små buketter, fetaost i tern og oliven eller
4. spinat, tomatbåde og revet ost eller
5.rester af en sammenkogt ret med revet ost og tomater i både.
Jeg har her valgt 8 små tomater halverede, med brieost i tern og en rød peberfrugt skåret i strimler.
Pisk æggene med fløden, salt og peber.
Steg tomater og peber i olien i 2 minutter på en pande, drys med salt og peber.
Kom æggeblandingen på og skru ned for varmen.
Rør i blandingen til den er stivnet lidt.
Kom brieosteternene på.
Hold øje med panden så æggemassen ikke brænder på.
Når æggemassen er helt stivnet, er retten færdig.
Server med hakket purløg og rugbrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar