En dejlig suppe med god smag og sprøde grøntsager :-D
4 personer.
1 stort løg eller 2 mindre hakket
2 fed hvidløg finthakket
½ dl. æbleeddike eller hvidvinseddike
3 spsk. hvede eller speltmel
1 ¼ liter grøntsagsboullion
6 spsk. creme fraiche
en håndfuld friske basilikumblade hakket
1 blomkålshoved i små buketter og stænglen hakket i små tern
250 g. fine ærter gerne frosne
peber
Ved servering:
4 spsk. revet ost og 4 ristede rugbrødsskiver
Svits løg og hvidløg i olien uden at det bliver brunt i ca. ½ minut.
Tilsæt eddike og rør i 1 minut.
Drys mel over og bland det godt.
Tilsæt 2 dl boullion og pisk suppen til den er tyk og jævn.
Rør creme fraiche i suppen.
Tilsæt de hakkede basilikumblade.
Kom resten af boullionen i og lad suppen koge op i et par minutter.
Tilsæt blomkål og læg låg på gryden og kog i præcist 3 minutter.
Tag låget af og tilsæt ærter og peber.
Smag suppen til og lad den komme i kog.
Tag gryden fra varmen.
Ved servering tilsæt revet ost.
Server suppen sammen med ristede rugbrødsskiver eller andet godt brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar