Smager godt, mætter og med masser af frø og grovmel :-)
4 dl. vand
1 dl. yoghurt, surmælk produkt eller sojamælk og 1 tsk. citron
½ pk. gær
1 spsk salt
1 spk. honning eller sirup
50 g. knækket rugkerner
50 g. solsikke kerner
50 g. sesamfrø
50 g. hørfrø
200 g. groft speltmel
Ca. 200 – 250 g. fint speltmel eller hvedemel
Hæld vand, yoghurt i en skål og opløs gæren.
Kom salt og honning ved og rør rugkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø og groft speltmel i.
Rør det fine speltmel i til dejen ligner tyk havregrød.
Kom dejen i køleskabet mindst 8 timer eller til næste dag.
Dyp en ske i vand og form bollerne og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Lad bollerne hæve mindst ½ time helst 1 time.
Bag bollerne ved 180 grader i 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar