Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 14. oktober 2011

Bagte ferskner med creme

Meget lækker dessert!
Her med 2 cremer, en nem og billig og en noget dyrere creme, så kan du jo vælge selv :-)
Bagte ferskner med mascarponecreme pyntet med hjulkrone og citronmelisse
4 personer















6 store modne ferskner
125 g. knuste makroner
50 g. smør
4 spsk. hyldeblomstsaft eller anden saft eller juice
4 æggeblommer

Mascarponecreme:
korn af ½ stang vanille
1 spsk. kogt vand
4 pasteuriserede æggeblommer
60 g. sukker
250 g. mascarpone - som er italiensk friskost, der minder om tyk creme fraiche

Yoghurtcreme:
2½ dl. græsk yoghurt
korn fra ½ stang vanille

Knus makronerne og rør eller blend dem med smør og saft. 
Rør æggeblommerne i . 
Del ferskerne ved at skære igennem til stenen og vrid halvdelene fra hinanden. Tag stenen ud og læg de halve fersken i smør smurt ildfast fad. 
Kom makronmassen i ferskerne og bag dem med det samme eller sæt dem i køleskabet til senere bagning. 
Bag ferskenerne ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Mascarponecremen
Skrab kornene fra vanille stangen og rør dem ud i lidt vand. 
Pisk æggeblommerne lys og luftige med sukkeret og pisk vanillie i. 
Rør mascarponene igennem og vend den i æggemassen
Eller Yoghurtcremen
Skrab vanillekornene fra vanillestangen og pisk dem i yoghurten, tilsæt evt. lidt honning.
Server :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar