En god kage til eftermiddagsteen :-)
100 g. smør eller plantemargarine
½ pk. gær
1 spsk. mælk eller vand
2 æg
2 spsk. rørsukker
Fyld:
50 g. smør
50 g. rørsukker
2 æbler
2 – 3 spsk. kanel stødt
25 g. nødder eller mandler hakkede eller skåret i tynde flager
Hak mel og smør sammen og lav det til en grynet masse med fingrene.
Rør gæren ud i mælk og hæld det i mel-smørblandingen.
Pisk æg og sukker luftigt og tag lidt fra til pensling af kagen og hæld resten i dejen.
Ælt dejen sammen og lad den hæve ½ time.
Riv æblerne groft.
Læg den ene bund i en tærteform eller på bagepapir på en bageplade.
Rør smør og sukker til fyldet sammen og smør det på bunden.
Drys kanel over bunden.
Kom det revne æble ovenpå.
Læg den anden dejbund oven på æblerne og tryk kanten til.
Lad kagen hæve ½ time.
Pensl kagen med resten af æggesukkeret og drys med de snittede nødder.
Bag ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar