Gode til suppe.
Brødene smager bedst samme dag de er lavet, og de kan ikke varmes op igen
20 stk
2½ dl. vand
50 g. gær
½ tsk. salt
1 æg
3 spsk. crene fraiche, skyr eller andet surmælksprodukt
Ca. 550 – 600 g hvedemel eller speltmel
Fyld:
250 g. frisk eller frossen spinat
1 løg hakket
2 fed hvidløg knust
1 dl. revet ost eller 100 g. gorgonzolaost
½ tsk. salt
1 tsk. timian
Smelt smør og kom det i en skål sammen med vandet.
Rør gæren ud i væsken og tilsæt salt, æg, creme fraiche og det meste af melet.
Ælt dejen godt og tilsæt mel så dejen bliver smidig og ikke hænger i.
Lad dejen hæve i ½ time.
Fyld: Hak spinaten hvis den er frisk eller tø frossen spinat op og hæld væden fra. Bland løg, hvidløg, ost, salt og timian i skålen med spinat.
Ælt dejen og rul den ud til 2 stykker ca. 20x 30 cm.
Del fyldet i to portioner og fordel fyldet på den ene halvdel af hver dejplade og fold dejen over på mindten og tryk kanterne sammen.
Skær 10 stykker af hver dejplade og sno dem 2 gange på midten og læg brødene på bageplade.
Lad spinatbrødene hæve i 15 minutter.
Bag brødene ved 200 grader i 15 – 18 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar