Dette er en super velsmagende suppe!
4 personer.
1 fed hvidløg knust
450 g. gulerødder skåret i mindre stykker
1 kartoffel i tern
3 cm. frisk ingefær fintrevet
½ l. grøntsagsboullion
1 dl. æblejuice – kan udelades
1 æble groftrevet, uden stilk, kerner og blomst eller saften fra 2 appelsiner
peber
ca. 3 spsk. soya
4 - 8 spsk. fløde, yoghurt eller sojafløde
Pistacie Knas:
30 g. sesamfrø
2 spsk. koriander tørret eller frø
1 spsk. spidskommen stødt
50 g. afskallede salte pistacienødder hakkede
salt – peber
Svits gulerødder, løg, kartoffel og hvidløg i olien.
Tilsæt boullion, æblejuice, ingefær og revet æble.
Lad suppen simre i ½ time.
Blend evt. suppen.
Smag suppen til med peber og soya.
Pistacie Knas |
Knas:
Svits ingredienserne til drysset på en tør hed pande i et par minutter.
Hæld det over på en tallerken, hvor det kan køle af.
Drysset kan gemmes i et glas med låg i op til 14 dage. Brug det som drys ovenpå salater, sammenkogte retter eller pålæg der har brug for krydret knas.
Server suppen med et skvæt fløde eller yogurth i tallerkenerne og en stor skefuld pistacie knas ovenpå.... smager super godt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar