Min suverænt bedste ostekageopskrift.....
Kagebund:
200 g. Digestive kiks
75 g. smeltet smør
25 g. rørsukker
Ostecreme:
75 g. rørsukker
4 æg
400 g. flødeost
kornene fra ½ vanille stang
saft og fintrevet skal fra en økologisk citron
125 g. creme fraiche
2 spsk. hvede eller speltmel
Frugtsalat:
her har jeg brugt:
1 stor klase grønne vindruer,
1 stor klase blå vindruer,
1 bakke jordbær i
kvarte
1 galiamelon uden skræl i store tern
En håndfuld små hvide chokolade stjerner til pynt
- det kan selvfølgelig også være andet frisk frugt
Kagebund: Blend eller knus kiksene fint og rør dem sammen med det
smeltede smør og rørsukker.
Kom kiksebunden i en tærteform med bagepapir.
Stil kagebunden i køleskabet i mindst ½ time.
Ostecremen: Pisk sukker godt sammen med æggene.
Kom flødeost,
vanillekorn, citronsaft, citronskal, og creme fraiche i sukkeræggecremen og pisk
det sammen.
Pisk i flere minutter så det er helt blandet.
Sigt melet
igennem en sigte ned i cremen og vend melet i cremen.
Kom cremen ovenpå
kiksbunden.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Kagen skal afkøles helt, inden den serveres.
Frugtsalaten:
Bland vindruer, jordbær og melon stykkerne i en skål og
drys med chokoladestjernerne
Server... ;-)
Bland vindruer, jordbær og melon stykkerne i en skål og
drys med chokoladestjernerne
Server... ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar