Disse Påskebrød er bagt med rå æg, som under bagningen
bliver ”hårdbagte”. At bage brød med
hele æg er en gammel tradition.
Æggene symboliserer forår, liv og frugtbarhed.
ca. 6 stk. eller flere alt efter hvor store brødene skal være, og hvor mange æg du bruger.
2 spsk. olie
3 dl vand
50 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Ca. 5oo - 600 g hvedemel eller speltmel
6 æg
1 sammenpisket æg til pensling
Bland vand og gær.
Kom salt, olie og sukker i.
Tilsæt melet af
flere gange og ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hæve 1 time.
Del dejen i 6 dele - eller så mange små brød du vil lave.
Del hver dejstykke i 2.
Form en bolle og tryk den flad af det ene dejstykke og tril den anden ud til en
pølse som bukkes sammen og snoes.
Denne snoede pølse sætte rund i kanten af
den flade bolle.
Gør det med alle dejstykkerne
Skyl og tør æggene.
Stik æggene ned i midten af hver dej”rede”.
Pensel brødene med sammenpisket æg .
Lad æggebrødene hæve ca. ½ time.
Bag brødene ca. 25 minutter ved 180 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar