Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 28. april 2012

Birkes Brydebrød

Et brød du kan bruge til det hele -morgen, eftermiddag og til fester.
Ca. 20 stk.brødfirkanter
50 g. smør
2½ dl. creme fraiche, yoghurt eller sojafløde og en tsk. citronsaft
25 g. gær
1 tsk.salt
1 tsk. sukker
100 g. grahamsmel eller rugmel
300 g. speltmel eller hvedemel
et æg eller sojamælk til pensling
blå birkesfrø til drys

Smelt smørret. 
Kom det i en skål med surmælkesproduktet og gæren. 
Tilsæt grovmel, salt og sukker rør dejen sammen. 
Lad dejen forhæve i 20 minutter.  
Tilsæt så meget spelt eller hvemel at dejen er blank og nem at ælte sammen. Lad dejen hæve 1 time. 
Ælt dejen igennem og bred den ud på en bradepande. 
Skær dejen i ca. 20 firkanter med en kniv. 
Pensel dejruderne med sammenpisket æg og drys med rigeligt birkes. 
Lad brødet hæve ½ time. 
Bag brødet ca. 20 minutter ved 180 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar