Et brød du kan bruge til det hele -morgen, eftermiddag og til fester.
Ca. 20 stk.brødfirkanter
2½ dl. creme fraiche, yoghurt eller sojafløde og en tsk. citronsaft
25 g. gær
1 tsk.salt
1 tsk. sukker
100 g. grahamsmel eller rugmel
300 g. speltmel eller hvedemel
et æg eller sojamælk til pensling
blå birkesfrø til drys
Smelt smørret.
Kom det i en skål med surmælkesproduktet og
gæren.
Tilsæt grovmel, salt og sukker rør dejen sammen.
Lad dejen
forhæve i 20 minutter.
Tilsæt så meget
spelt eller hvemel at dejen er blank og nem at ælte sammen. Lad dejen hæve 1
time.
Ælt dejen igennem og bred den ud på en bradepande.
Skær dejen i ca. 20
firkanter med en kniv.
Pensel dejruderne med sammenpisket æg og drys med
rigeligt birkes.
Lad brødet hæve ½ time.
Bag brødet ca. 20 minutter ved 180
grader
Ingen kommentarer:
Send en kommentar