Virkelig dejlig salat som på en gang er frisk, sød, sprød og krydret.
4 personer
½ icebergsalat eller 2 hjertesalater eller anden sprød salat - groft hakket
150 g. vindruer halverede
75 g. Parmasan eller Cheddarost - groft revet
2 æbler eller pærer skåret i tynde skiver
2 boller eller brødskiver, her har jeg brugt 2 af
birkesbrydebrødene fra i går
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg knust
Dressing:
1 spsk. sennep
1 spsk. vineddike, jeg brugte æblecidervineddike
¼ tsk. rørsukker eller lidt honning
4 spsk. olivenolie
salt –peber og lidt citronsaft
Skær bollerne i ca. 1
cm store tern og rist dem gyldne i olivenolie.
Rør i panden hele tiden.
Når croutonerne næsten er ristede færdig, presses
hvidløgsfedet ud herover brødet og brødet
vendes rundt i et minut mere på panden.
Kom brød croutonerne på et stykke
køkkenrulle på en tallerken til afkøling.
Bland salat, vindruer, de tyndt skårede æbler og den revne
ost i en stor skål.
Pisk dressingen sammen og smag den til med sukker, salt,
peber og citronsaft.
Hæld dressingen over salaten og drys med brødcroutonerne.
Server ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar