Tænk at bønner og kikærter kan smage så godt sammen,
det er virkeligt godt ;-)
300 g.kikærter
300 g. hvide bønner eller butterbeans( det er store hvide
bønner)
130 – 150 g. Artiskokhjerter i olivenolie eller fra dåse.
1 stor rød peberfrugt, hakket
1 -2 fed hvidløg alt efter hvor store de er, finthakket
2 spsk. hakket persille
2 tsk. citronsaft
1½ dl. creme fraiche
1 æggeblomme
50 g. revet ost
salt – peber
Kikærter og hvide bønner skal være udblødte i vand i mindst 8
timer og derefter kogt i nyt vand med lidt salt i ca. en time.
Lav en stor
portion og del denne portion i små portioner, du opbevarer i fryseren til
senere.
Hæld olivenolien fra artiskokhjerterne, gem olien.
Hak
artiskokkerne groft.
Bland kikærter, bønner, artiskok og rød peber.
Kom 2- 3
spsk. af olien fra artiskokkerne i bønne – kikærte blandingen eller brug
olivenolie hvis du bruger artiskokker fra dåse.
Rør hvidløg, persille,
citronsaft, salt og peber i Kikærte – bønne blandingen.
Kom det i et ovnfast fad.
Pisk creme fraiche,
æg og ost sammen.
Hæld det over bønne –kikærteblandingen.
Bag retten ca. 30
minutter ved 180 grader.
Server sammen med kogte ris, en god grøn salat eller gulerodsråkost ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar