Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 27. april 2012

Bagte hvide Bønner og Kikærter med Artiskok

Tænk at bønner og kikærter kan smage så godt sammen, 
det er virkeligt godt ;-)
4 personer
300 g.kikærter
300 g. hvide bønner eller butterbeans( det er store hvide bønner)
130 – 150 g. Artiskokhjerter  i olivenolie eller fra dåse.  
1 stor rød peberfrugt, hakket
1 -2 fed hvidløg alt efter hvor store de er, finthakket
2 spsk. hakket persille
2 tsk. citronsaft
1½ dl. creme fraiche
1 æggeblomme
50 g. revet ost
salt – peber

Kikærter og hvide bønner skal være udblødte i vand i mindst 8 timer og derefter kogt i nyt vand med lidt salt i ca. en time. 
Lav en stor portion og del denne portion i små portioner, du opbevarer i fryseren til senere.

Hæld olivenolien fra artiskokhjerterne, gem olien. 
Hak artiskokkerne groft. 
Bland kikærter, bønner, artiskok og rød peber. 
Kom 2- 3 spsk. af olien fra artiskokkerne i bønne – kikærte blandingen eller brug olivenolie hvis du bruger artiskokker fra dåse. 
Rør hvidløg, persille, citronsaft, salt og peber  i Kikærte – bønne blandingen.
Kom det i et ovnfast fad. 
Pisk creme fraiche, æg og ost sammen. 
Hæld det over bønne –kikærteblandingen. 
Bag retten ca. 30 minutter ved 180 grader.
Server sammen med kogte ris, en god grøn salat eller gulerodsråkost ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar