Her er den efterspurgte opskrift på min Citronmåne med økoæg selvfølgelig ;-)
Inspireret af Claus
Meyer.
Citronmåne med små chokoladeæg i anledning af påsken |
Jeg bagte kagen her i påsken , efter at vi havde grinet en del af at
DanCake ikke laver den kage i øjeblikket, da udbuddet af burhønseæg er faldet
drastisk, efter at der er kommet nye regler, om hvor store de bure må være, som burhønsene lever i......
Jeg bruger dog altid øko æg og kunne aldrig drømme om at bruge andet – jeg har
set hvordan burhøns har det....
Har du lyst til Citronmåne, så bag den selv, så du ved hvad
den indeholder og nyd den med god samvittighed.
En Citronkage smager jo godt!
Her er kagen pyntet med chokoladeæg i anledning af påsken
Ca. 8 stk. kage
Kage:
75 - 100 g marcipan groftrevet
200 g. blødt smør,
200 g. rørsukker,
kornene fra ½ stang
vanille
revet skal af 1½ øko citroner,
saft af 1 citron,
5 æg,
125 g. spelt eller
hvedemel,
80 g, kartoffelmel,
3 tsk. bagepulver,
Glasur:
100 g flormelis,
saft af ca. ½ citron,
1 springform ca. 24
cm i diameter
Beklæd en sprinform med diameter på 24 cm. eller en anden form med bagepapir.
Den nybagte Citronmåne med glasur |
Kom marcipan, smør, sukker og vanillekorn i en
skål, og bland det godt.
Kom citronskallen ned i smørblandingen.
Kom saften fra en af
citronerne i.
Tilsæt æggene et ad gangen og
pisk dejen indimellem.
Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Kom
dejen i formen, og bag den ved 175 grader i 45 minutter.
Dæk kagen med staniol
de sidste 10 minutter, hvis kagen er ved at blive mørk.
Lav straks glasur af
flormelis og citronsaft og hæld det ud over den varme kage, så den smelter lidt
ned i kagen.
Lad kagen køle helt af i formen.
Server ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar