Smager godt og samtidig er det nyt og anderledes med kardemomme og ingefær i linserne ;-)
4 -6 personer eller til to dage med andet tilbehør på 2 dagen.
4 -6 personer eller til to dage med andet tilbehør på 2 dagen.
500 g. røde linser, godt skyllede i en sigte.
2 dåser tomater eller 800 g. friske hakkede tomater
2 store løg eller 3 mindre
3 gulerødder groft hakkede
3 spsk.olivenolie
4 spsk. karry
1 spsk. spidskommen stødt
2 spsk. frisk ingefær fintrevet
6 kapsler kardemomme knust eller 2 tsk. kardemomme stødt
6 fed hvidløg hakket fint
vand
salt –peber
citronsaft
½ bundt persille hakket
en frisk ananas skrællet og skåret i tern
3 dl. speltkorn - perlespelt
eventuelt 2 dl. græsk eller drænet yoghurt som serveres til retten.
Svits løg, hvidløg, karry, ingefær, spidskommen og
kardemomme i olien i et par minutter.
Tilsæt tomaterne og rør godt rundt.
Kom
linserne og gulerødder i gryden og hæld
vand på, så linserne er dækket af væske.
Lad retten simre i ½ time.
Smag til med citronsaft, salt, peber.
Skyl speltkernerne godt i lunkent vand og kom dem i en gryde med rigeligt frisk vand og lidt salt.
Kog speltkernerne i ca. 20 minutter.
Hæld overskydende vand fra speltkernerne.
Server Linseretten og de kogte speltkorn med yogurth eller som her med hakket persille og frisk ananas
Ingen kommentarer:
Send en kommentar