Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 24. april 2012

Linser med ingefær og kardemomme serveret med kogte Speltkorn og frisk Ananas

Smager godt og samtidig er det nyt og anderledes med kardemomme og ingefær i linserne ;-)
4 -6 personer eller til to dage med andet tilbehør på 2 dagen.

500 g. røde linser, godt skyllede i en sigte.
2 dåser tomater eller 800 g. friske hakkede tomater
2 store løg eller 3 mindre
3 gulerødder groft hakkede
3 spsk.olivenolie
4 spsk. karry
1 spsk. spidskommen stødt
2 spsk. frisk ingefær fintrevet
6 kapsler kardemomme knust eller  2 tsk. kardemomme stødt
6 fed hvidløg hakket fint
vand
salt –peber
citronsaft
½ bundt persille hakket
en frisk ananas skrællet og skåret i tern
3 dl. speltkorn - perlespelt
eventuelt 2 dl. græsk eller drænet yoghurt som serveres til retten. 

Svits løg, hvidløg, karry, ingefær, spidskommen og kardemomme i olien i et par minutter. 
Tilsæt tomaterne og rør godt rundt. 
Kom linserne og gulerødder  i gryden og hæld vand på, så linserne er dækket af væske. 
Lad retten simre i ½ time.  
Smag til med citronsaft, salt, peber.
Skyl speltkernerne godt i lunkent vand og kom dem i en gryde med rigeligt frisk vand og lidt salt. 
Kog speltkernerne i ca. 20 minutter. 
Hæld overskydende vand fra speltkernerne.
Server Linseretten og de kogte speltkorn med yogurth eller som her med hakket persille og frisk ananas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar