Start eventuelt i dag fredag med surdejen og bag brødet søndag – så har du et godt brød til
hverdagene i næste uge.
Et rugbrød med en god fast krumme,og mild i smagen så børn også
kan lide det.
et brød
Surdej:
1/3 pakke gær – ca. 15 gram
2 dl. vand
100 g. speltmel eller hvedemel
Rugbrød:
100 g. hørfrø
125 g. knækket rugkerner
100 g. sesamfrø
5 dl. vand
2 tsk. salt
1 spsk. sirup
250 g. rugmel
ca. 200 g. speltmel eller hvedemel
1 spsk.olie
1 spsk. vand
Rør gær, vand og mel sammen til surdejen.
Lad skålen stå i 2
døgn på køkkenbordet tildækket.
Efter 2 døgn: Rør hørfrø, knækket rug og vand i surdejen og lad det stå i
2 timer.
Tilsæt salt, sirup og rugmel og rør dejen godt rundt.
Kom speltmel i dejen lidt efter lidt og ælt godt til.
Dejen skal stadig være klæg og svær at ælte.
Kom dejen i en smurt
rugbrødsform og glat overfladen.
Lad brødet hæve i 3 timer.
Bland olie og vand og pensel brødet med denne blanding.
Prik overfladen af brøddejen med en gaffel.
Bag brødet i 45
minutter ved 180 grader.
Afkøl brødet og kom et viskestykke omkring.
Skær
af brødet næste dag.
Variation: Tilsæt 1 spsk. kommensfrø, fennikelfrø eller en håndfuld hakkede brændenældetopskud eller hakkede mandler til dejen.
Mulighederne er mange ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar