Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

fredag den 20. april 2012

Rugbrød med hørfrø og let surdej

Start eventuelt i dag fredag med surdejen og bag brødet søndag – så har du et godt brød til hverdagene i næste uge.
Et rugbrød med en god fast krumme,og mild i smagen så børn også kan lide det.
et brød

Surdej:
1/3 pakke gær – ca. 15 gram
2 dl. vand
100 g. speltmel eller hvedemel

Rugbrød:
100 g. hørfrø
125 g. knækket rugkerner
100 g. sesamfrø
5 dl. vand
2 tsk. salt
1 spsk. sirup
250 g. rugmel
ca. 200 g. speltmel eller hvedemel
1 spsk.olie
1 spsk. vand

Rør gær, vand og mel sammen til surdejen. 
Lad skålen stå i 2 døgn på køkkenbordet tildækket.
Efter 2 døgn: Rør hørfrø, knækket rug og vand i surdejen og lad det stå i 2 timer. 
Tilsæt salt, sirup og rugmel og rør dejen godt rundt. 
Kom speltmel i dejen lidt efter lidt og ælt godt til. 
Dejen skal stadig være klæg og svær at ælte. 
Kom dejen i en smurt rugbrødsform og glat overfladen. 
Lad brødet hæve i 3 timer. 
Bland olie og vand og pensel brødet med denne blanding. 
Prik overfladen af brøddejen med en gaffel. 
Bag brødet i 45 minutter ved 180 grader. 
Afkøl brødet og kom et viskestykke omkring. 
Skær af brødet næste dag.
Variation: Tilsæt 1 spsk. kommensfrø, fennikelfrø eller en håndfuld hakkede brændenældetopskud eller hakkede mandler til dejen. 
Mulighederne er mange ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar