Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 20. april 2012

Rugbrød med hørfrø og let surdej

Start eventuelt i dag fredag med surdejen og bag brødet søndag – så har du et godt brød til hverdagene i næste uge.
Et rugbrød med en god fast krumme,og mild i smagen så børn også kan lide det.
et brød

Surdej:
1/3 pakke gær – ca. 15 gram
2 dl. vand
100 g. speltmel eller hvedemel

Rugbrød:
100 g. hørfrø
125 g. knækket rugkerner
100 g. sesamfrø
5 dl. vand
2 tsk. salt
1 spsk. sirup
250 g. rugmel
ca. 200 g. speltmel eller hvedemel
1 spsk.olie
1 spsk. vand

Rør gær, vand og mel sammen til surdejen. 
Lad skålen stå i 2 døgn på køkkenbordet tildækket.
Efter 2 døgn: Rør hørfrø, knækket rug og vand i surdejen og lad det stå i 2 timer. 
Tilsæt salt, sirup og rugmel og rør dejen godt rundt. 
Kom speltmel i dejen lidt efter lidt og ælt godt til. 
Dejen skal stadig være klæg og svær at ælte. 
Kom dejen i en smurt rugbrødsform og glat overfladen. 
Lad brødet hæve i 3 timer. 
Bland olie og vand og pensel brødet med denne blanding. 
Prik overfladen af brøddejen med en gaffel. 
Bag brødet i 45 minutter ved 180 grader. 
Afkøl brødet og kom et viskestykke omkring. 
Skær af brødet næste dag.
Variation: Tilsæt 1 spsk. kommensfrø, fennikelfrø eller en håndfuld hakkede brændenældetopskud eller hakkede mandler til dejen. 
Mulighederne er mange ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar