Smager godt og kan bruges på mange måder ;-)
4 stk.
saften fra ca. 1 stor citron
3 fed hvidløg
½ mild chilipeber eller tørret chili- som du kan lide det
3 spsk. olivenolie
½ bolle eller et stykke brød
1 håndfuld persille
salt – peber
smør eller olie til stegning
Lad kikærterne stå i blød mindst 8 timer gerne natten over.
Kog kikærter i saltet vand med et laurbærblad i 1 time.
Eller hvis du har gjort det og har et lager af
kikærter i fryseren, så læg dem til optøning i god tid.
Blend, eller hak og pisk de kogte kikærter
med citronsaft, hvidløg, chili og olivenolie.
Bland hakket eller revet brød og hakket
persille i.
Smag til med eventuelt mere hvidløg, citron eller chili og salt –
peber.
Form kikærtefarsen til 4 bøffer.
Steg bøfferne i
5 min. på hver side i olie eller smør.
Server eventuelt med yoghurt / creme fraiche / skyr rørt op med citronsaft
og hakkede friske mynteblade eller kom dem f.eks i burgerboller
Ingen kommentarer:
Send en kommentar