Er super sundt og smager super godt, her piftet op med krydderier.
Kan spises til det hele både varmt, koldt eller som tilbehør.
2 dl quinoa
3 1/2 dl vand
salt - peber
1 broccoli
40 g mandler eller nødder
1 spsk. olivenolie,
1 hvidløgsfed knust
1 spsk. god karry
eventuelt et lille stykke skrællet fintrevet ingefær
1 dl vand
saften fra 1/2 citron.
Skyl quinoa frøene grundigt i en sigte og kom dem i en gryde sammen med
vandet.
Kog quinoaen i 10 minutter.
Rør salt i og lad quinoaen stå og trækker
under låg i endnu 10 minutter.
Skær broccoli buketterne ud i små buketter og broccoli stokken i små stykker.
Hak mandlerne groft.
Rist mandlerne på en tør pande
eller i en wok, i et par minutter og hæld dem i en skål til senere.
Kom olien på
panden og steg karry og hvidløg i olien i et minut.
Tilsæt ingefær hvis du
gerne vil have retten smager stærker.
Kom broccoli i panden rør rundt og tilsæt
vand og salt.
Lad broccolien stege i ca. 5 minutter under omrøring.
Broccolien
skal være sprød, så smag lige på den undervejs.
Kom den kogte quinoa sammen med broccolien og smag til med
salt – peber og citronsaft.
Server med mandlerne drysset over retten.
Quinoa Salat dagen efter:
Bland tomatbåde,
et par finthakket forårsløg
og
kogte majskorn i quinoaen.
En lille håndfuld rosiner og
eventuelt lidt flere
hakkede mandler.
Smag til med lidt olivenolie,
lidt balsamicoeddike,
salt,
peber og
server ;-)
Se eventuelt om Quinoa på min facebook side: Lue Vegetarmad
Se eventuelt om Quinoa på min facebook side: Lue Vegetarmad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar