God mad, med eksempel på at bruge resterne dagen efter
4 personer
3 gulerødder,
2 persillerod
1 spsk. smør eller olie
2 tsk. fintrevet
muskatnød,
150 g. hvide bønner
150 g. grønne fine ærter
2 håndfulde hakket
frisk persille
saft fra ½ citron
1 spsk. olivenolie
½ tsk. chili tørret flager
½ tsk. salt
Bønnerne skal lægges i blød i vand i minimum 8 timer gerne
natten over. Bønnerne koges i ca. 1 time i nyt vand med salt og et laurbærblad.
Lav en stor portion og kom resten af bønnerne i fryseposer eller bokse og gem dem
i fryserne til senere brug.
Skræl
rodfrugterne, skær dem i mindre stykker og kog dem til de er møre ca. 20
minutter i vand med lidt salt.
Gem kogevandet.
Hæld lidt af kogevandet i ærterne hvis de er
frosne- så de tøer op.
Kom kartofler, gulerødder, persillerod, smør og lidt af
kartoffelvandet i en skål eller blender sammen med salt og muskatnød og pisk det sammen,
indtil det er en fast mos.
Smag mosen til med salt, peber og eventuelt mere kogevand.
Bland ærter, bønner og persille i en skål.
Pisk olie, chili,
citronsaft, salt og peber sammen og hæld det over salaten
Server rodfrugtmosen med bønneærte salaten
Næste dag:
Tomatsauce med bønner
og ærter
1 løg hakket
2 spsk. olivenolie
1 spsk. oregano
salt – peber
400 g. hakkede tomater eller en dåse gode hakkede tomater
1 lauerbærblad
lidt saft fra en citron
Rest af bønne-ærtesalaten fra dagen før.
Svits løg og hvidløg i olien i et par minutter.
Tilsæt tomater, laurbærblad, oregano og småkog
saucen i 10 minutter.
Tilsæt eventuelt
lidt mere vand.
Kom ærte-bønne salaten i saucen og lad den koge med i 3
minutter.
Smag retten til med salt, peber og lidt citronsaft.
Server retten sammen med
godt brød eller hvis du har mere af rodfrugtmosen fra dagen før ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar