Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 7. februar 2012

Minestronesuppe med hvidløgsbrød

Lækker fyldig suppe, hvor du kan bruge det du har, som kikærter i stedet for bønner og de grøntsager du har i køleskabet.
4 - 5 personer
1,5 l. kogende vand
1 gulerod i skiver
1 porre i skiver
et stykke sellerirod eller 1 stor pastinak i tern
1 løg hakket
½ tsk timian
100 g. kidneybønner eller andre bønner udblødte i mindst 8 timer
2 spsk.olivenolie
1 løg skåret i skiver
1 gulerod i tern
2 fed hvidløg hakkede
1 porrer i skiver
1 spsk. oregano tørret eller 3 spsk. frisk
1 spsk basilikum tørret eller 3 spsk. frisk
1 ds. hakkede gode tomater eller 8 tomater skåret i både
2 spsk. tomatpure
2 laurbærblade
½ blomkålshoved i buketter eller broccoli
50 – 100 g.pasta
salt – peber
citronsaft
Topping:  hakket persille
Hvidløgsbrød: Brød skåret i skiver og gnedet med friskpresset hvidløg og eventuelt drysset med revet ost. Bagt i ovn i 10 minutter eller under grill i 2 – 3minutter.

Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en gryde sammen med en gulerod, en porrer i skiver og den hakkede sellerirod og et hakket løg og timian. Lad suppen koge ½ time.
Svits løg, selleri og gulerod i en anden gryde i 5minutter. 
Kom hviløg, porrer, basilikum og oregano i og svits det med i 2 minutter. 
Kom suppen med bønnerne op i gryden med grøntsagerne, sammen med tomater, tomatpure og laurbærblade. 
Lad suppen småkoge i 15 minutter. 
Kom blomkålsbuketter og pasta i suppen og kog suppen indtil pastaen er mør. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
Varm hvidløgsbrødene i ovnen og server suppen med hvidløgsbrød og hakket persille


Ingen kommentarer:

Send en kommentar