Lækker fyldig suppe, hvor du kan bruge det du har, som kikærter i stedet for bønner og de grøntsager du har i køleskabet.
1,5 l. kogende vand
1 gulerod i skiver
1 porre i skiver
et stykke sellerirod eller 1 stor pastinak i tern
1 løg hakket
½ tsk timian
100 g. kidneybønner eller andre bønner udblødte i mindst 8 timer
2 spsk.olivenolie
1 løg skåret i skiver
1 gulerod i tern
2 fed hvidløg hakkede
1 porrer i skiver
1 spsk. oregano tørret eller 3 spsk. frisk
1 spsk basilikum tørret eller 3 spsk. frisk
1 ds. hakkede gode tomater eller 8 tomater skåret i både
2 spsk. tomatpure
2 laurbærblade
½ blomkålshoved i buketter eller broccoli
50 – 100 g.pasta
salt – peber
citronsaft
Topping: hakket persille
Hvidløgsbrød: Brød skåret i skiver og gnedet med friskpresset hvidløg og eventuelt drysset med revet ost. Bagt i ovn i 10 minutter eller under grill i 2 – 3minutter.
Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en gryde sammen med en gulerod, en porrer i skiver og den hakkede sellerirod og et hakket løg og timian. Lad suppen koge ½ time.
Svits løg, selleri og gulerod i en anden gryde i 5minutter.
Kom hviløg, porrer, basilikum og oregano i og svits det med i 2 minutter.
Kom suppen med bønnerne op i gryden med grøntsagerne, sammen med tomater, tomatpure og laurbærblade.
Lad suppen småkoge i 15 minutter.
Kom blomkålsbuketter og pasta i suppen og kog suppen indtil pastaen er mør. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
Varm hvidløgsbrødene i ovnen og server suppen med hvidløgsbrød og hakket persille
Ingen kommentarer:
Send en kommentar