Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 7. februar 2012

Minestronesuppe med hvidløgsbrød

Lækker fyldig suppe, hvor du kan bruge det du har, som kikærter i stedet for bønner og de grøntsager du har i køleskabet.
4 - 5 personer
1,5 l. kogende vand
1 gulerod i skiver
1 porre i skiver
et stykke sellerirod eller 1 stor pastinak i tern
1 løg hakket
½ tsk timian
100 g. kidneybønner eller andre bønner udblødte i mindst 8 timer
2 spsk.olivenolie
1 løg skåret i skiver
1 gulerod i tern
2 fed hvidløg hakkede
1 porrer i skiver
1 spsk. oregano tørret eller 3 spsk. frisk
1 spsk basilikum tørret eller 3 spsk. frisk
1 ds. hakkede gode tomater eller 8 tomater skåret i både
2 spsk. tomatpure
2 laurbærblade
½ blomkålshoved i buketter eller broccoli
50 – 100 g.pasta
salt – peber
citronsaft
Topping:  hakket persille
Hvidløgsbrød: Brød skåret i skiver og gnedet med friskpresset hvidløg og eventuelt drysset med revet ost. Bagt i ovn i 10 minutter eller under grill i 2 – 3minutter.

Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en gryde sammen med en gulerod, en porrer i skiver og den hakkede sellerirod og et hakket løg og timian. Lad suppen koge ½ time.
Svits løg, selleri og gulerod i en anden gryde i 5minutter. 
Kom hviløg, porrer, basilikum og oregano i og svits det med i 2 minutter. 
Kom suppen med bønnerne op i gryden med grøntsagerne, sammen med tomater, tomatpure og laurbærblade. 
Lad suppen småkoge i 15 minutter. 
Kom blomkålsbuketter og pasta i suppen og kog suppen indtil pastaen er mør. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
Varm hvidløgsbrødene i ovnen og server suppen med hvidløgsbrød og hakket persille


Ingen kommentarer:

Send en kommentar