Gode boller, især for os valnøddeelskere ;-)
100 g. grahamsmel eller rugmel
1 dl. solsikkekerner
1½ dl. grofthakkede valnøddekerner
2 dl. kogende vand
50 g. gær
1 spsk. vand
2 dl. creme fraiche, kærnemælk eller sojamælk med 1 tsk. citronsaft
1 tsk. salt
500 g. hvede eller speltmel
½ dl. grahams eller rugmel til drys
Bland grahams eller rugmel med solsikkekerner og valnøddekerner.
Hæld det kogende vand over og rør godt rundt.
Lad blandingen stå til den er fingerlunt.
Rør gæren ud i 1 spsk. vand og kom det i nødde- kerneblandingen.
Tilsæt creme fraiche, salt og det meste af det lyse mel.
Ælt dejen godt og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca 30 - 45 minutter.
Ælt dejen igennem og form dejen til boller eller et brød.
Tril bollerne i grovmelet og sæt bollerne på plade.
Lad Bollerne hæve ½ time.
Bag bollerne i 20 minutter ved 180 grader eller brødet ca.50 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar