Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

søndag den 26. februar 2012

Valnøddeboller med grovmel

Gode boller, især for os valnøddeelskere ;-)
ca. 18 stk. eller et brød
100 g. grahamsmel eller rugmel
1 dl. solsikkekerner
1½ dl. grofthakkede valnøddekerner
2 dl. kogende vand
50 g. gær
1 spsk. vand
2 dl. creme fraiche, kærnemælk eller sojamælk med 1 tsk. citronsaft
1 tsk. salt
500 g. hvede eller speltmel
½ dl. grahams eller rugmel til drys

Bland grahams eller rugmel med solsikkekerner og valnøddekerner. 
Hæld det kogende vand over og rør godt rundt. 
Lad blandingen stå til den er fingerlunt. 
Rør gæren ud i 1 spsk. vand og kom det i nødde- kerneblandingen. 
Tilsæt creme fraiche, salt og det meste af det lyse mel. 
Ælt dejen godt og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca 30 - 45 minutter. 
Ælt dejen igennem og form dejen til boller eller et brød. 
Tril bollerne i grovmelet og sæt bollerne på plade. 
Lad Bollerne hæve ½ time.
Bag bollerne i 20 minutter ved 180 grader eller brødet ca.50 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar