En lækker måde at få gode proteiner på :-)
4- 5 personer
Tofuboller:
250 g. tofu
1 stort løg finthakket
2 fed hvidløg finthakket
1 tsk. sennep
1 spsk. stødt spidskommen
2 spsk. hakket persille
1 spsk. soyasauce
50 g. mandler finthakkede
2 spsk.olivenolie
Derudover
350 g. pasta
salt – peber
Tomatsauce:
1 spsk. olivenolie
1 stort løg finthakket
2 fed hvidløg hakket
1/3 sellerirod hakket i tern
2 peberfrugter hakket i tern
eventuelt 1 squash i tern
1 spsk. tørret basilikum
lidt sukker
4 tomater hakkede
1 ds. tomatpure
2 dl. grøntsagsboullion
frisk basilikum hakket til drys
Tofuboller: Tofu, løg, hvidløg, sennep. spidskommen, persille. soya og mandler blandes eller blendes godt.
Smag til med peber og salt.
Rul med hænderne 20 valnødde store kugler.
Steg tofukuglerne i olivenolie på en pande til de er brune over det hele.
Vend dem forsigtigt, de er skrøbelige.
Læg dem på et lille fad eller tallerken.
Tomatsauce: Steg løg og hvidløg i olien i et par minutter.
Tilsæt selleri, peberfrugt og evt. squash og lad retten simre i 10 minutter.
Kom tomater, boullion og tomatpure sammen med det tørrede basilikum i saucen.
Lad saucen små simre i 20 – 30 minutter.
Kog pastaen i en stor gryde med vand og salt, efter hvad der står på pastapakken. Varm til sidst tofukuglerne med, ved at lægge dem øverst i saucen i 3 minutter, eller varm tofukuglerne i ovnen, hvis du har andet i ovnen f.eks brød, der skal være færdigt til middagen.
Smag saucen til.
Server tomatsaucen med tofubollerne, pasta og frisk hakket basilikum
Ingen kommentarer:
Send en kommentar