God linseret med mild sødme fra abrikoserne og lidt knas fra mandlerne
3 personer
150 g. Beluga linser eller anden slags linser. Bruger du røde linser har de en kortere kogetid og smager selvfølgelig lidt anderledes.
2 spsk. olivenolie
2 løg hakket
2 fed hvidløg finthakket
2 gulerødder eller persillerødder hakket
2 tsk. koriander
1 tsk. spidskommen
½ tsk. kanel stødt
½ tsk. gurkemeje
12 usvovlede tørrede mørke abrikoser skåret i små tern
75 g. mandler groft hakkede
eventuelt ½ chili finthakket uden kerner
vand
salt – peber
eventuelt soyasauce
Grønt drys – her frisk basilikum groft hakket.
Svits løg og hvidløg i olien i 2 minutter.
Tilsæt gulerødder og svits dem med i et minut.
Kom linser, spidskommen, koriander, abrikoser, kanel og gurkemeje i gryden og svits det med i 1 minut.
Hæld vand i gryden til det dækker indholdet.
Lad retten simre i ½ time.
Tilsæt mandler her og eventuelt chili - eller vent med at tilsætte mandler til retten er færdigkogt, hvis du godt kan lide at de knaser.
Hæld eventuelt mere vand i retten, så den ikke koger tør.
Lad retten simre i 15 minutter mere indtil linserne er møre.
Smag retten til med salt – peber og eventuelt soya.
Server med hakket frisk basilikum eller anden kryddergrønt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar