Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 29. februar 2012

Sorte Linser med abrikoser og mandler

God linseret med mild sødme fra abrikoserne og lidt knas fra mandlerne
3 personer
150 g. Beluga linser eller anden slags linser. Bruger du røde linser har de en kortere kogetid og smager selvfølgelig lidt anderledes.
2 spsk. olivenolie
2 løg hakket
2 fed hvidløg finthakket
2 gulerødder eller persillerødder hakket
2 tsk. koriander
1 tsk. spidskommen
½ tsk. kanel stødt
½ tsk. gurkemeje
12 usvovlede tørrede mørke abrikoser skåret i små tern
75 g. mandler groft hakkede
eventuelt ½ chili finthakket uden kerner
vand
salt – peber
eventuelt soyasauce
Grønt drys – her frisk basilikum groft hakket.

Svits løg og hvidløg i olien i 2 minutter. 
Tilsæt gulerødder og svits dem med i et minut. 
Kom linser, spidskommen, koriander, abrikoser, kanel og gurkemeje i gryden og svits det med i 1 minut. 
Hæld vand i gryden til det dækker indholdet. 
Lad retten simre i ½ time. 
Tilsæt mandler her og eventuelt chili - eller vent med at tilsætte mandler til retten er færdigkogt, hvis du godt kan lide at de knaser. 
Hæld eventuelt mere vand i retten, så den ikke koger tør. 
Lad retten simre i 15 minutter mere indtil linserne er møre. 
Smag retten til med salt – peber og eventuelt soya. 
Server med hakket frisk basilikum eller anden kryddergrønt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar