Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

onsdag den 29. februar 2012

Sorte Linser med abrikoser og mandler

God linseret med mild sødme fra abrikoserne og lidt knas fra mandlerne
3 personer
150 g. Beluga linser eller anden slags linser. Bruger du røde linser har de en kortere kogetid og smager selvfølgelig lidt anderledes.
2 spsk. olivenolie
2 løg hakket
2 fed hvidløg finthakket
2 gulerødder eller persillerødder hakket
2 tsk. koriander
1 tsk. spidskommen
½ tsk. kanel stødt
½ tsk. gurkemeje
12 usvovlede tørrede mørke abrikoser skåret i små tern
75 g. mandler groft hakkede
eventuelt ½ chili finthakket uden kerner
vand
salt – peber
eventuelt soyasauce
Grønt drys – her frisk basilikum groft hakket.

Svits løg og hvidløg i olien i 2 minutter. 
Tilsæt gulerødder og svits dem med i et minut. 
Kom linser, spidskommen, koriander, abrikoser, kanel og gurkemeje i gryden og svits det med i 1 minut. 
Hæld vand i gryden til det dækker indholdet. 
Lad retten simre i ½ time. 
Tilsæt mandler her og eventuelt chili - eller vent med at tilsætte mandler til retten er færdigkogt, hvis du godt kan lide at de knaser. 
Hæld eventuelt mere vand i retten, så den ikke koger tør. 
Lad retten simre i 15 minutter mere indtil linserne er møre. 
Smag retten til med salt – peber og eventuelt soya. 
Server med hakket frisk basilikum eller anden kryddergrønt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar