Blidt krydret kikærter, som tilbehør til risretter og mange andre grøntsagsretter.
4 personer
400 g. kikærter udblødte i vand mindst 8 timer og kogt en time eller en dåse gode økologiske kikærter.
½ tsk paprika
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. tørret ingefær
½ tsk. kanel
8 tomater hakkede eller en dåse hakkede gode tomater
1 stort løg hakket
persille 4-5 spsk.
tørret chili ca. ½ tsk
salt – peber
saft fra ½ citron
Olien opvarmes sammen med paprika, kommen, ingefær og kanel.
Svits krydderierne og tilsæt tomater, løg, persille, chili og kikærter.
Lad retten simre i 20 minutter under låg, tilsæt eventuelt lidt vand, så retten ikke koger tør.
Smag til med salt – peber og citronsaft.
Server kikærterne som tilbehør til f.eks risretter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar