Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 20. februar 2012

Rundstykker

Det traditionelle morgenbrød. Når du vil servere et stykke brød uden kerner og andet fyld :-)
14 – 15stk.
50 g. gær
3dl vand lunkent
1½ tsk salt
1½ tsk kardemomme
Ca. ½ kg. Hvede eller spelt mel
2 spsk. rapsolie
Et æg og en spsk vand eller sojamælk til pensling
4 spsk. birkes til drys

Gæren smuldres og røres i vandet i et dejfad. 
Kardemomme, olie og salt tilsættes. 
Det meste af melet komme i fadet. 
Ælt dejen godt sammen, gerne i 5 minutter og kom så meget mel ved, at dejen er blevet glat og smidig. 
Del dejen i 14 – 15 dejklumper og form dem til lidt aflange boller, der sættes på bagepapir. 
Lad rundstykkerne hæve til dobbelt størrelse ca. ½ time.   
Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes. 
Bag rundstykkerne i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar