Det traditionelle morgenbrød. Når du vil servere et stykke brød uden kerner og andet fyld :-)
14 – 15stk.
3dl vand lunkent
1½ tsk salt
1½ tsk kardemomme
Ca. ½ kg. Hvede eller spelt mel
2 spsk. rapsolie
Et æg og en spsk vand eller sojamælk til pensling
4 spsk. birkes til drys
Gæren smuldres og røres i vandet i et dejfad.
Kardemomme, olie og salt tilsættes.
Det meste af melet komme i fadet.
Ælt dejen godt sammen, gerne i 5 minutter og kom så meget mel ved, at dejen er blevet glat og smidig.
Del dejen i 14 – 15 dejklumper og form dem til lidt aflange boller, der sættes på bagepapir.
Lad rundstykkerne hæve til dobbelt størrelse ca. ½ time.
Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes.
Bag rundstykkerne i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar