Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

mandag den 6. februar 2012

Hirse – Løg Suppe

God vintersuppe :-)
4 personer
1 spsk.olivenolie
1 løg hakket
1 gulerod hakket
Et stykke sellerirod eller en persillerod hakket
1 porre skiveskåret
½ tsk. rosmarin
½ tsk. timian
lidt persille hakket
1,5 liter kogende vand
25 g. smør
450 g. løg i tynde skiver
1 tsk.salt
½ tsk. sukker
75g. hel hirse
2 laurbærblade
1 tsk. grøntsagsboullion pulver
2- 3 spsk. soya sauce
salt – peber
Topping: 2 – 3 skivede forårsløg og lidt revet ost

Kom et hakket løg, gulerod, selleri, rosmarin, timian og lidt persille i en gryde, svits det med lidt smør og hæld det kogende vand ved. 
Kog denne grøntsagsblanding i 20 minutter. 
Svits imens de skiveskårede løg i en anden gryde i smør, skru ned for varmen og lad det småsimre i 15 minutter med omrøring undervejs. 
Kom salt og sukker i løgene og lad dem små simre i endnu 15 minutter. 
Rør tit så løgene ikke brænder på. 
Tør rist den hele hirse på en pande indtil de dufter. 
Kom laurbærblade, den kogte grøntsagsblanding og boullion ned i gryden til løgene. 
Tilsæt den ristede hirse.
Lad suppen simre indtil hirsen er kogt og har jævnet suppen, det er ca. ½ time. 
Tag laurbærblade op af suppen. 
Smag suppen til med soya, salt og peber. 
Server suppen strøet med revet ost og hakket friske forårsløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar