God vintersuppe :-)
1 spsk.olivenolie
1 løg hakket
1 gulerod hakket
Et stykke sellerirod eller en persillerod hakket
1 porre skiveskåret
½ tsk. rosmarin
½ tsk. timian
lidt persille hakket
1,5 liter kogende vand
25 g. smør
450 g. løg i tynde skiver
1 tsk.salt
½ tsk. sukker
75g. hel hirse
2 laurbærblade
1 tsk. grøntsagsboullion pulver
2- 3 spsk. soya sauce
salt – peber
Topping: 2 – 3 skivede forårsløg og lidt revet ost
Kom et hakket løg, gulerod, selleri, rosmarin, timian og lidt persille i en gryde, svits det med lidt smør og hæld det kogende vand ved.
Kog denne grøntsagsblanding i 20 minutter.
Svits imens de skiveskårede løg i en anden gryde i smør, skru ned for varmen og lad det småsimre i 15 minutter med omrøring undervejs.
Kom salt og sukker i løgene og lad dem små simre i endnu 15 minutter.
Rør tit så løgene ikke brænder på.
Tør rist den hele hirse på en pande indtil de dufter.
Kom laurbærblade, den kogte grøntsagsblanding og boullion ned i gryden til løgene.
Tilsæt den ristede hirse.
Lad suppen simre indtil hirsen er kogt og har jævnet suppen, det er ca. ½ time.
Tag laurbærblade op af suppen.
Smag suppen til med soya, salt og peber.
Server suppen strøet med revet ost og hakket friske forårsløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar