Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 6. februar 2012

Hirse – Løg Suppe

God vintersuppe :-)
4 personer
1 spsk.olivenolie
1 løg hakket
1 gulerod hakket
Et stykke sellerirod eller en persillerod hakket
1 porre skiveskåret
½ tsk. rosmarin
½ tsk. timian
lidt persille hakket
1,5 liter kogende vand
25 g. smør
450 g. løg i tynde skiver
1 tsk.salt
½ tsk. sukker
75g. hel hirse
2 laurbærblade
1 tsk. grøntsagsboullion pulver
2- 3 spsk. soya sauce
salt – peber
Topping: 2 – 3 skivede forårsløg og lidt revet ost

Kom et hakket løg, gulerod, selleri, rosmarin, timian og lidt persille i en gryde, svits det med lidt smør og hæld det kogende vand ved. 
Kog denne grøntsagsblanding i 20 minutter. 
Svits imens de skiveskårede løg i en anden gryde i smør, skru ned for varmen og lad det småsimre i 15 minutter med omrøring undervejs. 
Kom salt og sukker i løgene og lad dem små simre i endnu 15 minutter. 
Rør tit så løgene ikke brænder på. 
Tør rist den hele hirse på en pande indtil de dufter. 
Kom laurbærblade, den kogte grøntsagsblanding og boullion ned i gryden til løgene. 
Tilsæt den ristede hirse.
Lad suppen simre indtil hirsen er kogt og har jævnet suppen, det er ca. ½ time. 
Tag laurbærblade op af suppen. 
Smag suppen til med soya, salt og peber. 
Server suppen strøet med revet ost og hakket friske forårsløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar