Når du har lyst til en lun kage til kaffen :-)
1 pk. Gær
125 g. smør
ca. 350 g. hvede eller speltmel
1 æg
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
2 spsk. sukker
Fyld:
75g. smør
75 g. rørsukker
1 tsk. kanel
40 g. hakkede mandler
et sammenpisket æg
Lun mælken og rør gæren ud i den.
Smulder smørret i mel i en skål og kom gær – mælk, æg, sukker, salt og kardemomme i skålen.
Ælt dejen igennem tilsæt eventuelt lidt mere mel, så du kan trille dejen ud til en stor pølse, som du lægger i en krans på en bageplade.
Fold dejen op fra begge sider over fyldet hele kransen rundt.
Lad kagekransen hæve ½ time.
Pensel kagen med et sammenpisket æg.
Bag kagekransen i ca. 25 minutter ved 180 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar