Lækker krydret rødkål til alle vinterens retter
- kan spise varm og koldt som tilbehør
- kan spise varm og koldt som tilbehør
2 spsk. olivenolie.
750 g. frisksnittet rødkål
10 tørrede abrikoser, skåret i strimler
8 hele nelliker eller 1 tsk. stødt nellike
3 stænger hel kanel á ca. 5 cm. eller ½ - 1 spsk. stødt kanel
evt. 1 tsk. ingefær stødt eller 2 tsk. frisk fintrevet
1 dl balsamico eddike
1 æble groft hakket med skræl
ca.½- 1 dl rørsukker- smag dig frem
salt
½ tsk. vanille
Topping: En håndfuld grofthakkede valnødder,
hasselnødder eller mandler.
Svits rødkål og abrikoser i olien i 5 minutter.
Tilsæt
kanel, nellike og ingefær, og steg krydderierne med i 2 minutter.
Tilsæt eddike.
Rør rundt i rødkålen og lad kålen koge
indtil den er mør ca. 20 minutter til halv time.
Smag kålen til med salt, sukker og
lidt vanille.
Svits nødder eller mandler på en hed tør pande i et par
minutter, og drys dem over den færdigkogte kål ved serveringen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar