Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 28. november 2012

Kålsalat med bl.a. ingefær og jordnødder

Sundt og lækkert ;-)

4 portioner som tilbehør og 2 portioner som hovedret
Dressing
½ spsk. honning, birkesød eller akacie honning
1 spsk.  olivenolie
1 spsk. balsamico eller anden vineddike
1 spsk. sojasauce
1 spsk. jordnøddesmør
1/2 tsk salt
1/2 tsk tørret chili eller sød chili sauce
1 spsk. hakket frisk ingefær
1 stor fed hvidløg, hakket
2 spsk. vand

Salat:
120 g kål hakket – jeg har her brugt spidskål
2 groftrevne  gulerødder
1 rød peberfrugt i tynde skiver
100 g. kogte og afskallede edamame soyabønner  eller  grønne ærter
2  forårsløg, fint snittede

Drys: 
En håndfuld hakket persille og 
40 g. saltede peanuts/jordnødder

Lav dressingen ved at piske alle ingredienserne i en skål. 
Rør rundt indtil jordnøddesmørret  er opløst. 
Sæt til side. 
Kog soyabønnerne i 5 minutter. 
Hæld dem i en sigte og afskal dem -du skal kun bruge bønnerne inde i skallen
Bland gulerødder, kål, peberfrugt, soyabønner og forårsløg i en stor skål. Bland dressingen i salaten.  
Lad salaten trække mindst 15 minutter. 
Smag salaten til. 
Drys salaten med peanuts og persille. 
Server. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar