En dejlig suppe hvor du kan komme lige de grøntsager i du har udover græskarret.
4 - 6 personer
4 - 6 personer
1 hokkaido græskar
3 porrer
2 løg
3 fed hvidløg
5- 6 gulerødder
2 spsk. olivenolie
2 dl. røde linser
vand gerne kogende
1 spsk. urtebollion pulver
Saft fra 1 ciron
½tsk vanille
soya sauce
salt – peber
Topping: hakket forårsløg eller lidt porrer i tynde strimler
og 20 mandler hakket
Skær hokkaido græskarret ud i mindre stykker og fjern kerner og stilk.
Du skal ikke skrælle græskarret men bare rengøre det grundigt.
Skær
porrerne i ringe og hak løgene groft.
Hak hvidløgene fint.
Skær gulerødderne ud i ringe.
Gem nogle porreringe til drys
senere.
Svits løg, græskar, hvidløg, gulerødder og porrer i olien i 3- 4
minutter.
Tilsæt de skyllede røde linser.
Rør godt rundt og kom vand i så det dækker grøntsagerne- gerne kogende
vand. Så kommer suppen hurtigere i kog.
Tilsæt boullion pulver.
Småkog suppen i
20 – 25 minutter.
Hak mandlerne til drysset.
Blend suppen og smag den til med citronsaft, vanille, salt,
peber og soya sauce.
Server suppen drysset med porrestrimler og hakkede mandler
Ingen kommentarer:
Send en kommentar