Til en særlig anledning f.eks. fødselsdag eller weekend.
Jeg havde lige noget hjemmelavet marcipan i fryseren fra jul og nytår :-)
1 mindre brød
Forhævning:
2 dl vand
1/3 pk gær
200 g spelt eller hvedemel
Brød:
1½ dl. plantemælk eller anden slags mælk
1 tsk. vineddike
1 tsk. salt
1 spsk. rørsukker eller kokossukker
1 tsk. tabioka mel eller et æg
ca. 450 g fint sigtet spelt eller hvedemel
Fyld
1 æble eller en håndfuld blåbær eller skivede jordbær
150 g marcipan
2 dadler uden sten
1 spsk. stødt kanel
Drys:
2 - 3 spsk. solsikkefrø
Rør fordejen sammen og sæt den til hævning med et viskestykke over, i minimum en time gerne mere.
Derefter bland fordejen med mælk, salt, vineddike, sukker og rør rundt. tilsæt derefter melet af et par omgange, hvor der røres godt i dejen. Ælt dejen til en lidt klistret dej. Tilsæt eventuelt lidt mere mel.
Sæt dejen til hævning i en time.
Tag kernehuset ud af æblet og hak det eller brug blåbær eller andre bær, Er det store bær som jordbær skal de skives eller hakkes.
Bland frugten med revet marcipan, og hakkede dadler samt kanel i en food processor eller med en stavblender.
Efter dej hævningen, ælt dejen med lidt mel og rul/ klap dejen ud på et stykke bagepapir.
Smør fyldet på med en kniv og læg dejen sammen som en sandwich.
Kom eventuelt dejen i et ildfast fad.
Pensel dejen med plantemælk og drys med solsikkefrø.
Lad dejen hæve i ½ time.
Bag brødet ved 180 grader i 35 minutter.
Skal der være brød til flere end 4, så lav dobbelt portion. Ved at lave fordejen som beskrevet, og derefter dobbelt op med resten af ingredienserne samt 1 dl. mere vand, og lad dejen hæve ½ time længere.
Jeg havde lige noget hjemmelavet marcipan i fryseren fra jul og nytår :-)
Forhævning:
2 dl vand
1/3 pk gær
200 g spelt eller hvedemel
Brød:
1½ dl. plantemælk eller anden slags mælk
1 tsk. vineddike
1 tsk. salt
1 spsk. rørsukker eller kokossukker
1 tsk. tabioka mel eller et æg
ca. 450 g fint sigtet spelt eller hvedemel
Fyld
1 æble eller en håndfuld blåbær eller skivede jordbær
150 g marcipan
2 dadler uden sten
1 spsk. stødt kanel
Drys:
2 - 3 spsk. solsikkefrø
Rør fordejen sammen og sæt den til hævning med et viskestykke over, i minimum en time gerne mere.
Derefter bland fordejen med mælk, salt, vineddike, sukker og rør rundt. tilsæt derefter melet af et par omgange, hvor der røres godt i dejen. Ælt dejen til en lidt klistret dej. Tilsæt eventuelt lidt mere mel.
Sæt dejen til hævning i en time.
Tag kernehuset ud af æblet og hak det eller brug blåbær eller andre bær, Er det store bær som jordbær skal de skives eller hakkes.
Bland frugten med revet marcipan, og hakkede dadler samt kanel i en food processor eller med en stavblender.
Efter dej hævningen, ælt dejen med lidt mel og rul/ klap dejen ud på et stykke bagepapir.
Smør fyldet på med en kniv og læg dejen sammen som en sandwich.
Kom eventuelt dejen i et ildfast fad.
Pensel dejen med plantemælk og drys med solsikkefrø.
Lad dejen hæve i ½ time.
Bag brødet ved 180 grader i 35 minutter.
Skal der være brød til flere end 4, så lav dobbelt portion. Ved at lave fordejen som beskrevet, og derefter dobbelt op med resten af ingredienserne samt 1 dl. mere vand, og lad dejen hæve ½ time længere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar