Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 15. november 2012

Banankage med Hindbær og Chokolade

En tung kage da der er mange bananer i.
En særlig måde at bruge meget modne bananer på.
Banansmagen kombineret med chokolade og de syrlige hindbær er super dejlig ;-)
En lille intens smagende kage som skæres ud i skiver som et brød. 
250 g. spelt eller hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk salt
125g. rørsukker
4 spsk.  smør
2  æg
3 mosede modne bananer
1 dl.  yoghurt
1 tsk. vanille
100 g. mørk chokolade grofthakket
125 g. hindbær, vendt i 2 spsk.mel. Bruger du frosne bær skal de være optøede inden brug.

Pisk sukker og smør sammen.
Tilsæt æggene et ad gangen. 
Tilsæt banan, yoghurt og vanille, og rør dejen sammen. 
Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål. 
Vend melblandingen i sukker-bananblandingen.  
Rør chokolade stykker i dejen. 
Vend hindbærrene forsigtigt i dejen.    
Hæld dejen i et smørsmurt  eller bagepapirbeklædt lille ovnfast form.  
Bag kagen i ca. 45 – 50 minutter ved 180 grader. 
Er  overfladen af  kagen ved at blive for mørk, så dæk med staniol.  
Prøv med en strikkepind om kagen er bagt i midten. 
Tag kagen ud af ovnen og lad det køle af i formen de første 20 minutter, derefter kan du tage den ud og skære skiver af den, når den er blevet helt afkølet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar