Spises som snack ;-)
Du skal bruge:
En stor portion kikærter – dem du ikke bruger til de ristede
kikærter, kan du komme i fryseren i fryseposer til senere brug, til nye ristede
kikærter, humus, eller sammenkogte retter.
2 laurbærblade
ca. ½ spsk. olivenolie
Salt
Rosmarin, timian, chili, spidskommen eller hvad du godt kan lide – så meget som du
kan lide – prøv dig frem ;-)
Iblødsætning:
1 del kikærter til 3 dele vand, kommes i en skål og står
mindst 8 timer – op til 24 timer.
Kogning:
Vandet hældes fra, og kikærterne skylles i friskt vand.
Kog kikærterne
i ca. 45 minutter i frisk vand sammen med 2 laurbærblade. Kasser laurbærbladene
og hæld vandet fra kikærterne i en sigte.
Ristede Kikærter:
Tag en portion kikærter ca. 200 gram udblødte og kogte. Kommes i en frysepose eller
en skål og blandes med olien og krydderierne
Fordel Kikærterne på en bageplade med bagepapir
Rist kikærterne i ca. 10 minutter ved 250 grader I ovnen.
Vigtigt: Hold øje
med dem så de ikke bliver brune.
Afkøl kikærterne og server.
Tips: Du kan hvis du har travlt og det skal være nu, bruge en dåse økologiske kikærter - 400 gram
Ingen kommentarer:
Send en kommentar