Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 1. maj 2012

Ostetærte med grøn Sesam Salat

Tærten har bl.a. revet æble i fyldet, som giver tærten en god smag uden at virke tung  – Tærten smager simpelthen super godt ;-)
3 – 4 personer

Tærtebund:
250 g. spelt eller hvedemel
½ tsk sennepspulver eller2 tsk sennep
½ tsk. salt
75 g. smør eller margarine
75 g. revet ost
1 æg
2 spsk. vand

Fyld:
1 spsk. smør
1stort løg hakket
2æbler groft revet med skræl
2 æg
1½ dl. fløde
2 tsk. tørret basilikum eller 2 spsk. frisk.
1 tsk sennepspulver eller 1 spsk. sennep
100 g. revet ost
salt – peber

Grøn Salat med sesamfrø 
6 mindre tomater skåret i kvarte.
½ agurk i halve skiver,
1 hjertesalathoved hakket groft
2 stængler forårsløg hakket
2 spsk. sesamfrø let ristet på en tør pande

Dressing af:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 fed hvidløg knust ½ tsk rørsukker
salt –peber
lidt vand


Lav først Tærtebunden: Bland mel, salt, sennepspulver og kom smør og ost i dejen og rør dejen sammen til den smuldrer. 
Tilsæt æg og vand og bland dejen sammen. 
Sæt dejen koldt imens du laver fyldet.

Fyld: Smelt smørret og lad løget simre i smørret i 5 minutter. 
Tilsæt de revne æbler og lad dem simre med i 5 minutter. 
Tag gryden fra varmen.  
Rul dejen ud og kom den i en smurt tærte form – gem dejresterne til at lave strimler til øverst på  tærten. 
Prik tærtebunden med en gaffel.
Forbag tærten i 15 - 18 minutter ved 180 grader.

Pisk æg, fløde, basilikum og sennepspulver sammen. 
Rør det meste af osten i fyldet, men gem noget til at drysse over tærten til sidst.  
Kom Æggemassen i løg-æblemassen og rør det godt sammen. 
Smag til med salt –peber. 
Kom fyldet i tærtebunden når den er bagt. 
Drys med revet ost og kom dejstrimler over til sidst som pynt. 
Bag tærten i 30 minutter ved 180 grader.

Salat: Bland salaten og drys med de ristede sesamfrø. 
Pisk dressingen sammen og server den til salaten.
Server tærten sammen med den grønne salat og salatdressingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar