Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 1. maj 2012

Ostetærte med grøn Sesam Salat

Tærten har bl.a. revet æble i fyldet, som giver tærten en god smag uden at virke tung  – Tærten smager simpelthen super godt ;-)
3 – 4 personer

Tærtebund:
250 g. spelt eller hvedemel
½ tsk sennepspulver eller2 tsk sennep
½ tsk. salt
75 g. smør eller margarine
75 g. revet ost
1 æg
2 spsk. vand

Fyld:
1 spsk. smør
1stort løg hakket
2æbler groft revet med skræl
2 æg
1½ dl. fløde
2 tsk. tørret basilikum eller 2 spsk. frisk.
1 tsk sennepspulver eller 1 spsk. sennep
100 g. revet ost
salt – peber

Grøn Salat med sesamfrø 
6 mindre tomater skåret i kvarte.
½ agurk i halve skiver,
1 hjertesalathoved hakket groft
2 stængler forårsløg hakket
2 spsk. sesamfrø let ristet på en tør pande

Dressing af:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 fed hvidløg knust ½ tsk rørsukker
salt –peber
lidt vand


Lav først Tærtebunden: Bland mel, salt, sennepspulver og kom smør og ost i dejen og rør dejen sammen til den smuldrer. 
Tilsæt æg og vand og bland dejen sammen. 
Sæt dejen koldt imens du laver fyldet.

Fyld: Smelt smørret og lad løget simre i smørret i 5 minutter. 
Tilsæt de revne æbler og lad dem simre med i 5 minutter. 
Tag gryden fra varmen.  
Rul dejen ud og kom den i en smurt tærte form – gem dejresterne til at lave strimler til øverst på  tærten. 
Prik tærtebunden med en gaffel.
Forbag tærten i 15 - 18 minutter ved 180 grader.

Pisk æg, fløde, basilikum og sennepspulver sammen. 
Rør det meste af osten i fyldet, men gem noget til at drysse over tærten til sidst.  
Kom Æggemassen i løg-æblemassen og rør det godt sammen. 
Smag til med salt –peber. 
Kom fyldet i tærtebunden når den er bagt. 
Drys med revet ost og kom dejstrimler over til sidst som pynt. 
Bag tærten i 30 minutter ved 180 grader.

Salat: Bland salaten og drys med de ristede sesamfrø. 
Pisk dressingen sammen og server den til salaten.
Server tærten sammen med den grønne salat og salatdressingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar