Tærten har bl.a. revet æble i fyldet, som giver tærten en god smag uden at virke tung – Tærten smager simpelthen super godt ;-)
Tærtebund:
250 g. spelt eller hvedemel
½ tsk sennepspulver eller2 tsk sennep
½ tsk. salt
75 g. smør eller margarine
75 g. revet ost
1 æg
2 spsk. vand
Fyld:
1 spsk. smør
1stort løg hakket
2æbler groft revet med skræl
2 æg
1½ dl. fløde
2 tsk. tørret basilikum eller 2 spsk. frisk.
1 tsk sennepspulver eller 1 spsk. sennep
100 g. revet ost
salt – peber
Grøn Salat med sesamfrø
6 mindre tomater skåret i kvarte.
½ agurk i halve skiver,
1 hjertesalathoved hakket groft
2 stængler forårsløg hakket
2 spsk. sesamfrø let ristet på en tør pande
Dressing af:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 fed hvidløg knust ½ tsk rørsukker
salt –peber
lidt vand
Lav først Tærtebunden: Bland mel, salt, sennepspulver og kom smør og ost
i dejen og rør dejen sammen til den smuldrer.
Tilsæt æg og vand og bland dejen
sammen.
Sæt dejen koldt imens du laver fyldet.
Fyld: Smelt smørret og lad løget simre
i smørret i 5 minutter.
Tilsæt de revne æbler og lad dem simre med i 5 minutter.
Tag gryden fra varmen.
Rul dejen ud og
kom den i en smurt tærte form – gem dejresterne til at lave strimler til øverst
på tærten.
Prik tærtebunden med en
gaffel.
Forbag tærten i 15 - 18 minutter ved 180 grader.
Pisk æg, fløde, basilikum og sennepspulver
sammen.
Rør det meste af osten i fyldet, men gem noget til at drysse over tærten
til sidst.
Kom Æggemassen i
løg-æblemassen og rør det godt sammen.
Smag til med salt –peber.
Kom fyldet i
tærtebunden når den er bagt.
Drys med revet ost og kom dejstrimler over til
sidst som pynt.
Bag tærten i 30 minutter ved 180 grader.
Salat: Bland salaten og drys med de ristede sesamfrø.
Pisk dressingen sammen og server den til salaten.
Server tærten sammen med den grønne salat og salatdressingen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar