Når risene skal være noget særligt :-)
2 spsk. olie
1 løg skåret i tynde skiver
400 g. ris udblødt i koldt vand i ½ time
300 g. spinat blanceret i et par minutter eller frosset, som er blevet optøet og klemt vandet fra.
2 store tomater
½ tsk gurkemeje
½ tsk spidskommen
½ tsk koriander
salt – peber
Tomaterne kommes i kogende vand i 2 minutter.
Tages op og skrællen pilles af.
Tomaterne skæres over og kernerne tages ud.
Resten af tomaterne hakkes i små tern.
Svits løget i et par minutter og tilsæt risen.
Svitses under konstant omrøring 1 – 2 minutter.
Tilsæt spinat, tomater, gurkemeje, spidskommen, koriander, salt og peber. Hæld 5 dl vand i risene.
Bring risen i kog og dæmp til svag varme.
Lad risene småkoge i 25 minutter.
Er der kommet en brun skorpe i bunden af gryden der ikke er brændt meget på, skrabes den fri og kommes med i risene.
Serveres varm.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar