Flad boller er gode til pålæg og som bideboller.
Vil du have mere runde boller, tilsætter du så meget mere mel, at dejen bliver ligesom en bolledej i konsistens.
Du kan bruge en af de kornblandinger der kan købes f.eks 5 kornsblanding i stedet for rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø, ellen enten frø eller kerner.
ca. 18 stk.
3 dl grød
50 g. gær
½ dl. rugkerner
½ dl. solsikkekerner
½ dl. sesamfrø
½ dl. hørfrø
1 dl. kogende vand
1 dl. æblejuice eller mælk eller kærnemælk
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 spsk. olie
eventuelt 2o mandler hakkede
400 g. fint speltmel eller hvedemel
Grøden afkøles.
Væske og gæren udrøres heri.
Olie, sukker, salt, kardemomme, kerner, frø og mel tilsættes.
Dejen er ligesom grød.
Sæt dejen til hævning i ca. 30 min.
Dejen æltes godt igennem og sættes på bageplade med en ske.
Bollerne hæver i ca. 20 minutter.
Bollerne bages i ca. 16 - 18 minutter ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar