Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 17. november 2011

Græskarkage med svesker eller jumborosiner og citronsmørcreme

En god fugtig efterårs kage :-)
5 dl. hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
125 g. smør eller plantemargarine
2½ dl. farin eller rørsukker
3 æg sammenpiskede
300 g. rå revet græskar. Jeg har brugt Hokkaido eller 2½ dl. græskarmos kogt
1½ dl. kokosmel
1½ dl. jumborosniner eller hakkede svesker

Citron smørcreme:
60 g. smør
¾ dl. flormelis
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal
lidt citronsaft

Start med at lave græskar mosen, ved at komme det revne græskar i en gryde med vand der lige dækker og kog græskarret til mos, ved at lade det simre i ca. 20 minutter, tilsæt evt. mere vand så det ikke koger tørt.
Tag græskarmosen fra varmen. 
Kom mel, bagepulver og kanel i en skål og bland dette. 
Rør smør og sukker sammen og kom det i melblandingen. 
Tilsæt de piskede æg og græskarmosen. 
Rør indtil dejen er jævn. 
Vend kokos og rosiner i dejen. 
Kom dejen i en smurt form og bag kagen ca. 45 minutter eller indtil der ikke er ubagt dej på en strikkepind, der stikkes ned i midten af kagen. 
Lad kagen afkøle. 
Pynt kagen med  sammenrørt smørcreme og skær kagen ud i smalle stykker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar