En god fugtig efterårs kage :-)
3 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
125 g. smør eller plantemargarine
2½ dl. farin eller rørsukker
3 æg sammenpiskede
300 g. rå revet græskar. Jeg har brugt Hokkaido eller 2½ dl. græskarmos kogt
1½ dl. kokosmel
1½ dl. jumborosniner eller hakkede svesker
Citron smørcreme:
60 g. smør
¾ dl. flormelis
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal
lidt citronsaft
Start med at lave græskar mosen, ved at komme det revne græskar i en gryde med vand der lige dækker og kog græskarret til mos, ved at lade det simre i ca. 20 minutter, tilsæt evt. mere vand så det ikke koger tørt.
Tag græskarmosen fra varmen.
Kom mel, bagepulver og kanel i en skål og bland dette.
Rør smør og sukker sammen og kom det i melblandingen.
Tilsæt de piskede æg og græskarmosen.
Rør indtil dejen er jævn.
Vend kokos og rosiner i dejen.
Kom dejen i en smurt form og bag kagen ca. 45 minutter eller indtil der ikke er ubagt dej på en strikkepind, der stikkes ned i midten af kagen.
Lad kagen afkøle.
Pynt kagen med sammenrørt smørcreme og skær kagen ud i smalle stykker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar