Disse Falafelbøffer smager super godt, især med tahindressing på... prøv det :-)
Opskrifterne på bøf og dressing er fra "Vegetarisk Vellyst" af Christine Nielsen og Tina Sceftelowitz, hvor jeg har ændret lidt på opskrifterne.
Falafelbøf
Lav dobbelt portion - så har du måske også til madpakkerne i morgen :-)
Denne opskrift kan også bruges til at lave almindelige falafelkugler af.
Denne opskrift kan også bruges til at lave almindelige falafelkugler af.
4 stk:
2 håndfulde persille
1 løg
2 fed hvidløg
1½ tsk spidskommen stødt
1½ tsk. koriander stødt
¼ tdk. cayennepeber
½ tsk salt
¼ tsk. bagepulver
2 spsk. hvedemel eller speltmel
Olie til stegning
Hæld vandet fra kikærterne og blend dem sammen med persille, løg, hvidløg, krydderier, mel, bagepulver og salt til dejen er ensartet . Form falafeldejen til 4 bøffer på et spækbrødt. Tryk dem lidt flade. Læg bøfferne over på panden med olien, med en paletkniv, og steg bøfferne ca. 5 minutter på hver side.
Tilbehør:
Salat blade
½ rødløg i tynde skiver
2 -4 tomater i både eller skivede
1 gulerod tyndtskrællet på langs med en skræller
½ agurk i tynde skiver
½ agurk i tynde skiver
eventuelt 4 store skiver skæreost
evt. ketchup,
Server tilbehøret til falafelbøfferne
Tahindressing:
3 spsk. tahin som er sesampasta
1 fed hvidløg
3 - 4 spsk vand
lidt cayennepeber
4 spsk. citronsaft
Rør eller pisk ingredienserne godt sammen og smag til.
8 stk.
4 dl lunkent vand
½ pk gær
1½ tsk salt
3 spsk olivenolie
125 g rugmel
Ca. 500 g speltmel eller hvedemel
Rør vand og gær sammen.
Tilsæt salt, olie, rugmel og det meste af det hvide mel.
Ælt dejen godt og grundigt tilsæt evt mere mel.
Lad dejen hæve tildækket i 1½ time.
Ælt dejen igennem og form til 8 burgerbrød.
Lad brødene efterhæve i ½ time.
Bages ved 200 grader i forvarmet ovn i 15 - 18 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar