Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 8. november 2011

Fuldkornsspelt rugbrød

Et godt brød :-)
125 g. knækket rug
kogende vand
½ pk. gær
2½ dl. vand
250 g. groft rugmel
40 g. smør eller olie
2 tsk salt
1 spsk sirup eller honning
100 g. groft speltmel eller  hvedefuldkornsmel
150 g. speltmel eller hvedemel

Hæld kogende vand over den knækkede rug og lad det stå i en time.
Hæld rugen i en sigte og tryk vandet ud. 
Udrør gæren med lunkent vand. 
Tilsæt det udblødte knækkede rug, rugmel, salt, sirup og smør. 
Rør dejen sammen og tilsæt fuldkornsmelet. 
Ælt dejen og tilsæt det hvide mel. 
Ælt dejen godt og tilsæt evt. lidt mere hvidt mel. 
Lad dejen hæve 1 time. 
Ælt dejen og kom den i en smurt form. 
Lad dejen hæve ½ time. 
Rids brødet og bag brødet ved 180 grader i ca. 50 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar