Et godt brød :-)
125 g. knækket rug
½ pk. gær
2½ dl. vand
250 g. groft rugmel
40 g. smør eller olie
2 tsk salt
1 spsk sirup eller honning
100 g. groft speltmel eller hvedefuldkornsmel
150 g. speltmel eller hvedemel
Hæld kogende vand over den knækkede rug og lad det stå i en time.
Hæld rugen i en sigte og tryk vandet ud.
Udrør gæren med lunkent vand.
Tilsæt det udblødte knækkede rug, rugmel, salt, sirup og smør.
Rør dejen sammen og tilsæt fuldkornsmelet.
Ælt dejen og tilsæt det hvide mel.
Ælt dejen godt og tilsæt evt. lidt mere hvidt mel.
Lad dejen hæve 1 time.
Ælt dejen og kom den i en smurt form.
Lad dejen hæve ½ time.
Rids brødet og bag brødet ved 180 grader i ca. 50 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar