En god postej :-)
Løg-persillerodsPostej med kartofler og Creolsauce |
4 personer
¾ kg. Løg hakket
200 - 300 g. persillerod revet groft
150 g. revet ost
3 æg
1½ dl. mælk eller soyamælk
¾ dl. grahamsmel
salt –peber
et fed hvidløg knust eller en spsk. citronsaft
Bland løg, persillerod og ost.
Rør æg, mælk og mel i.
Kryder med salt, peber og hvidløg eller citron.
Løg-PersillerodsPostej |
Bag postejen i en smurt form ved 180 grader i 50 minutter
Spis postejen med kogte grøntsager eller råkost, kogte kartofler og Creolsauce
Postejen er god kold sammen med rugbrød.
Creolsauce
Når jeg laver sauce er det som regel denne. Den smager godt til postej, gratin og meget andet.
4.personer
½ l. grøntsagsboullion
3 spsk. mel
1 spsk. olivenolie
1 løg hakket
3 – 4 kviste persille hakket
1 stor tomat skåret i små tern
soya - peber
1 spsk. fløde eller creme fraiche
evt. lidt ribsgele eller saft
Creolsauce |
Løget, persille og tomat svitses i olien til det er mørt.
Melet drysses over og der piskes 1dl. af boullionen i gryden.
Når saucen er jævn tilsættes resten af boullionen.
Lad saucen småkoge i 10 minutter.
Fløde eller creme fraiche røres i og saucen smages til med soya, peber og saft.
Saucen kan sigtes eller den kan serveres som den er.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar