Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 2. november 2011

Løg-persillerods Postej med Creolsauce

En god postej :-)
Løg-persillerodsPostej med kartofler og Creolsauce
4 personer
¾ kg. Løg hakket
200 - 300 g. persillerod revet groft
150 g. revet ost
3 æg
1½ dl. mælk eller soyamælk
¾ dl. grahamsmel
salt –peber
et fed hvidløg  knust eller en spsk. citronsaft

Bland løg, persillerod og ost. 
Rør æg, mælk og mel i. 
Kryder med salt, peber og hvidløg eller citron. 
Løg-PersillerodsPostej
Bag postejen i en smurt form ved 180 grader i 50 minutter
Spis postejen med kogte grøntsager eller råkost, kogte kartofler og Creolsauce
Postejen er god kold sammen med rugbrød.

Creolsauce
Når jeg laver sauce er det som regel denne. Den smager godt til postej, gratin og meget andet.
4.personer
½ l. grøntsagsboullion
3 spsk. mel
1 spsk. olivenolie
1 løg hakket
3 – 4 kviste persille hakket
1 stor tomat skåret i små tern
soya - peber
1 spsk.  fløde eller creme fraiche
evt. lidt ribsgele eller saft

Creolsauce
Løget, persille og tomat svitses i olien til det er mørt.
Melet drysses over og der piskes 1dl. af boullionen i gryden. 
Når saucen er jævn tilsættes resten af boullionen. 
Lad saucen småkoge i 10 minutter.  
 Fløde eller creme fraiche røres i og saucen smages til med soya, peber og saft. 
Saucen kan sigtes eller den kan serveres som den er.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar