Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 5. november 2011

Chili sin Carne

Chiliret uden kød. 
En god scoreret, smager bare super godt :-)
4-5 personer
200 g. kidneybønner
2 laurbærblade 
en tsk.boullionpulver
1 spsk. olivenolie
2 løg grofthakket
4 fed hvidløg knust
50 g. mandler finthakket
4 spsk.sesamfrø
1 tsk nellike
1 spsk. kanel
1 spsk. spidskommen
1 tsk chilitørret eller ½ frisk chili finthakket eller så meget chili som du kan lide
2 røde eller gule peberfrugter i tern
3 persillerødder eller pastinak i tern
3 gulerødder eller 300 g.selleri i tern
2 ds. hakkede tomater
2 dl. rødvin eller pilsnerøl
1 spsk. rørsukker
50 g. mørk chokolade hakket
salt
300 g. majskorn
persille eller koriander hakket til drys

Bønner: Udblød bønnerne natten over i vand. 
Hæld vandet fra og kog dem sammen med laurbærblad og en skefuld boullionpulver og nyt vand der mere end dækker bønnerne i en time.
Sauce: Sauter løget i olien til det er klart. 
Tilsæt hvidløg, mandler, sesamfrø, nellike, kanel, spidskommen, chili og svits det med i et minut.
Tilsæt alle grøntsagerne, tomaterne, de kogte kidneybønner, rødvin eller øl, chokolade, sukker og salt. 
Lad retten småkoge i en time, hvor du rører i den indimellem og tilsætter mere vand, så retten ikke bliver for tør. 
Tilsæt majskornene og lad dem koge med i 5 minutter
Drys med persille eller hakkede koriander og evt. rosiner. 
Server med kogte ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar