Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 5. november 2011

Chili sin Carne

Chiliret uden kød. 
En god scoreret, smager bare super godt :-)
4-5 personer
200 g. kidneybønner
2 laurbærblade 
en tsk.boullionpulver
1 spsk. olivenolie
2 løg grofthakket
4 fed hvidløg knust
50 g. mandler finthakket
4 spsk.sesamfrø
1 tsk nellike
1 spsk. kanel
1 spsk. spidskommen
1 tsk chilitørret eller ½ frisk chili finthakket eller så meget chili som du kan lide
2 røde eller gule peberfrugter i tern
3 persillerødder eller pastinak i tern
3 gulerødder eller 300 g.selleri i tern
2 ds. hakkede tomater
2 dl. rødvin eller pilsnerøl
1 spsk. rørsukker
50 g. mørk chokolade hakket
salt
300 g. majskorn
persille eller koriander hakket til drys

Bønner: Udblød bønnerne natten over i vand. 
Hæld vandet fra og kog dem sammen med laurbærblad og en skefuld boullionpulver og nyt vand der mere end dækker bønnerne i en time.
Sauce: Sauter løget i olien til det er klart. 
Tilsæt hvidløg, mandler, sesamfrø, nellike, kanel, spidskommen, chili og svits det med i et minut.
Tilsæt alle grøntsagerne, tomaterne, de kogte kidneybønner, rødvin eller øl, chokolade, sukker og salt. 
Lad retten småkoge i en time, hvor du rører i den indimellem og tilsætter mere vand, så retten ikke bliver for tør. 
Tilsæt majskornene og lad dem koge med i 5 minutter
Drys med persille eller hakkede koriander og evt. rosiner. 
Server med kogte ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar