Oliven kan udelades, hvis du ikke er en olivenelsker.
En god tærte !
3 portioner – en tærtefuld.
200 g. hvede eller speltmel
100 g. sesamfrø
1 – 2 spsk. vand
100 g. plantemargarine
Fyld:
5 -6 spsk. rød pesto, er du veganer så brug pesto uden ost
500 -600 g. cherrytomater
1 spsk. olivenolie
1 lille løg skåret i smalle både
50 g. oliven, gerne dine yndlings
100 g smuldret feta – gerne gedefeta eller er du veganer så vegansk ost og lidt sesamfrø
salt – peber
friske basilikum blade til pynt
Ælt dejen sammen af mel, vand, sesamfrø og plantemargarine.
Smør tærteformen med fedtstof og læg dejen i formen og tryk den op langs kanten.
Kom pesto ud over dejbunden.
Vend tomaterne i olien og fordel dem ud over tærtebunden.
Kom løgskiver og oliven ind mellem tomaterne.
Smulder feta over tærten.
Drys med salt, peber.
Bag tærten i 25 minutter ved 200 – 225 grader.
Tomaterne skal revne i skindet og blive lidt brune.
Pynt med basilkum og server
Ingen kommentarer:
Send en kommentar