Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

mandag den 2. september 2013

Fersken-hindbærtærte med mandelcrunch

Lækker tærte til en god kop te ;-)
4 personer.
Tærte:
125 g. smør
150 g. grov speltmel
50 g.kokosmel
50 g.sesamfrø
3 spsk. vand
Fyld:
2 -3 ferskner
200 g. hindbær
2 spsk. rørsukker, stevia eller birkesød
1 spsk. kanel
Chrunch Top:
50 g. kokosmel
50g. havregryn
100 g. mandler
75 g. rørsukker eller muscovadosukker

Bund: 
Hak smørret i melet, kokosmel og sesamfrø. 
Saml dejen med vandet.
Rul dejen ud på et meldrysset bord.
Beklæd en smørsmurt tærteform med dejen.
Kom evt. tærtebunden i køleskabet til senere brug.
Fyld: 
Overhæld ferskenerne med kogende vand og lad dem lige stå i det vand i et par minutter, så er skrællen nemmere at pille af. 
Det er godt at at tage skrællen af, da den er bitter. 
Skær ferskenerne ud i tynde både og læg ferskenbådene på tærtebunden. 
Bland sukker og kanel, og bland det med hindbærrene. 
Drys hindbærrene over ferskenerne.
Top: 
Blend mandlerne eller hak dem fint. 
Bland mandlerne med kokosmel, havregryn og sukker. 
Smulder mandelblandingen ud over hindbærrene.
Bag tærten i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader .

Server tærten med creme fraiche eller flødeskum 

1 kommentar: