4 personer.
Tærte:
125 g. smør
150 g. grov speltmel
50 g.kokosmel
50 g.sesamfrø
3 spsk. vand
Fyld:
2 -3 ferskner
200 g. hindbær
2 spsk. rørsukker, stevia eller birkesød
1 spsk. kanel
Chrunch Top:
50 g. kokosmel
50g. havregryn
100 g. mandler
75 g. rørsukker eller muscovadosukker
Bund:
Hak smørret i melet, kokosmel og sesamfrø.
Hak smørret i melet, kokosmel og sesamfrø.
Saml dejen med vandet.
Rul dejen ud på et meldrysset bord.
Beklæd en smørsmurt
tærteform med dejen.
Kom evt. tærtebunden i køleskabet til senere brug.
Kom evt. tærtebunden i køleskabet til senere brug.
Fyld:
Overhæld ferskenerne med kogende vand og lad dem lige stå i det vand i et par minutter, så er skrællen nemmere at pille af.
Det er godt at at tage skrællen af, da den er bitter.
Skær ferskenerne ud i tynde både og læg ferskenbådene på tærtebunden.
Overhæld ferskenerne med kogende vand og lad dem lige stå i det vand i et par minutter, så er skrællen nemmere at pille af.
Det er godt at at tage skrællen af, da den er bitter.
Skær ferskenerne ud i tynde både og læg ferskenbådene på tærtebunden.
Bland sukker og kanel, og bland det med hindbærrene.
Drys hindbærrene over ferskenerne.
Top:
Blend mandlerne eller hak dem fint.
Blend mandlerne eller hak dem fint.
Bland mandlerne
med kokosmel, havregryn og sukker.
Smulder mandelblandingen ud over
hindbærrene.
Bag tærten i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader .
Server tærten med creme fraiche eller flødeskum
Årh, den ser bare god ud!
SvarSlet- Anne