Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 2. september 2013

Fersken-hindbærtærte med mandelcrunch

Lækker tærte til en god kop te ;-)
4 personer.
Tærte:
125 g. smør
150 g. grov speltmel
50 g.kokosmel
50 g.sesamfrø
3 spsk. vand
Fyld:
2 -3 ferskner
200 g. hindbær
2 spsk. rørsukker, stevia eller birkesød
1 spsk. kanel
Chrunch Top:
50 g. kokosmel
50g. havregryn
100 g. mandler
75 g. rørsukker eller muscovadosukker

Bund: 
Hak smørret i melet, kokosmel og sesamfrø. 
Saml dejen med vandet.
Rul dejen ud på et meldrysset bord.
Beklæd en smørsmurt tærteform med dejen.
Kom evt. tærtebunden i køleskabet til senere brug.
Fyld: 
Overhæld ferskenerne med kogende vand og lad dem lige stå i det vand i et par minutter, så er skrællen nemmere at pille af. 
Det er godt at at tage skrællen af, da den er bitter. 
Skær ferskenerne ud i tynde både og læg ferskenbådene på tærtebunden. 
Bland sukker og kanel, og bland det med hindbærrene. 
Drys hindbærrene over ferskenerne.
Top: 
Blend mandlerne eller hak dem fint. 
Bland mandlerne med kokosmel, havregryn og sukker. 
Smulder mandelblandingen ud over hindbærrene.
Bag tærten i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader .

Server tærten med creme fraiche eller flødeskum 

1 kommentar: