4 personer
200 g
Risotto ris (aborio, cranoaloli, vialone nano)
evt. lidt tør hvidvin
20g Smør
20g Oliven olie
ca. ½ l grøntsagsbouillon
1 hakket løg
1 fed hvidløg hakket
2 gulerødder groftrevne
ca.350 g. soyabønner med bælg evt. frosne
70 g. revet parmesan eller pecorino ost
salt - peber
evt. lidt citronsaft
Drys: Revet parmesan eller pecorino ost
Soyabønnerne tøes op og bønnerne tages ud af bælgene - det
gøres nemmest ved at klippe bælgene over og smutte bønnerne ud.
Grøntsagsboullion
laves af boullion pulver og kogende vand.
Varm smør og olie op og tilsæt løg og
hvidløg, i en dyb pande eller en gryde. Lad løgene svitse et par minutter ved
middel varme.
Ris og gulerod kommes i og de varmes godt igennem med omrøring.
Hæld hvidvin i eller noget af boullionen.
Lad retten koge op.
Hæld mere
boullion ved og rør meget tit i risen.
Kom tit mere boullion ved ca. hver 4
minut.
Kom soyabønnerne i retten efter
10 minutter.
Rør tit i retten.
Risene er
gode med lidt bid i - al dente efter ca. 18minutter.
Risottoen må ikke være
tør.
Tilsæt osten og tag gryden fra
varmen.
Smag risotto til med salt, peber og evt. lidt citronsaft
Risotto smager også godt dagen efter svitset på panden med
karry og evt. et lille drys kanel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar