Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

mandag den 9. september 2013

Risotto med Soyabønner og gulerod

Risotto er i Italien en forret. Risotto kan sagtens spises som hovedret sammen med en god salat eller råkost
4 personer
200 g Risotto ris (aborio, cranoaloli, vialone nano)
evt. lidt tør hvidvin
20g Smør
20g Oliven olie
ca. ½ l grøntsagsbouillon
1 hakket løg
1 fed hvidløg hakket
2 gulerødder groftrevne
ca.350 g. soyabønner med bælg evt. frosne
70 g. revet parmesan eller pecorino ost
salt - peber
evt. lidt citronsaft
Drys: Revet parmesan eller pecorino ost

Soyabønnerne tøes op og bønnerne tages ud af bælgene - det gøres nemmest ved at klippe bælgene over og smutte bønnerne ud.
Grøntsagsboullion laves af boullion pulver og kogende vand. 
Varm smør og olie op og tilsæt løg og hvidløg, i en dyb pande eller en gryde. Lad løgene svitse et par minutter ved middel varme. 
Ris og gulerod kommes i og de varmes godt igennem med omrøring.  
Hæld hvidvin i eller noget af boullionen. 
Lad retten koge op. 
Hæld mere boullion ved og rør meget tit i risen. 
Kom tit mere boullion ved ca. hver 4 minut.  
Kom soyabønnerne i retten efter 10 minutter.  
Rør tit i retten. 
Risene er gode med lidt bid i - al dente efter ca. 18minutter. 
Risottoen må ikke være tør.  
Tilsæt osten og tag gryden fra varmen. 
Smag risotto til med salt, peber og evt. lidt citronsaft
Risotto smager også godt dagen efter svitset på panden med karry og evt. et lille drys kanel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar